Recorregut cultural per la Casa Pairal Gaudí a Riudoms i visita a Reus

Febrer 19, 2019

El nostre grup de sèniors, un total de 55 persones del Servei Gent Gran de Mutuam, Clinicum, Col·legi de Farmacèutics, Vital Seguro i Mutual Mèdica, van celebrar el dia de Sant Valentí en companyia de Mutuam Activa, fent una excursió especial a Riudoms per conèixer la Casa Pairal de la família Gaudi.

Durant la sortida, van descobrir l’origen de la nissaga dels Gaudí i, corroborar que tal com diuen els experts, aquests orígens rurals i el seu entorn van influir clarament en la seva genial obra arquitectònica.

El recorregut guiat va incloure la visita al taller de caldereria i forja, que va ocupar tota la vida el seu avi patern, que també va utilitzar com a taller ell mateix i el seu pare a banda del que la família regentava a Reus. A més, a l’habitatge familiar de l’època, magníficament conservat, van veure un audiovisual i una exposició de plànols a escala, d’algunes de les obres més destacades d’Antoni Gaudí, obra de l’arquitecte Hiroya Tanaka.

Posteriorment, en acabar el dinar, tot el grup es va dirigir al centre de Reus per visitar una de les obres més importants de l’arquitecte Lluís Domènec i Montaner: el Pavelló dels Distingits a l’Institut Pere Mata, creat com a hospital psiquiàtric, precedent de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Una de les joies més importants del modernisme que conserva pràcticament intacte la gran riquesa ornamental de principis del segle XX.

La visita va enriquir a tothom amb coneixements culturals de dos espais directament relacionats amb el modernisme que tenim aquí casa nostra.


Deixa un comentari