Contacta amb nosaltres  
×
Com et podem ajudar?

Tots els camps són obligatoris

Equips d’Atenció Psicosocial (EAPS) Mutuam – la Caixa

El suport necessari en els moments més difícils

 Els Equips d’Atenció Psicosocial (EAPS) estan formats per psicòlogues generals sanitàries que donen suport psicològic, emocional i espiritual als pacients amb malalties avançades i cròniques i als seus familiars durant el procés de malaltia i final de vida i en el procés de dol. Aquest suport s’ofereix en les unitats de cures pal·liatives de diferents recursos de la xarxa sanitària.

L’objectiu principal d’aquests equips és afavorir el benestar emocional i alleugerir el patiment de pacients i famílies, facilitant l’adaptació psicològica al procés de la malaltia i la mort.

Fa més de 10 anys, la Fundació de l’Obra Social “La Caixa” va engegar el Programa d’Atenció a Persones amb Malaltia avançada i als seus Familiars. Des de llavors, ha format 42 Equips d’Atenció Psicosocial (EAPS) a tot l’estat, 5 dels quals operen actualment a Catalunya. Entre aquests, hi ha l’EAPS Mutuam Barcelona, que ha esdevingut l’equip de referència a la nostra ciutat, i l’EAPS Mutuam Girona, tots dos gestionats pel Grup Mutuam.

Contacta amb els Equips EAPS

EAPS BARCELONA

Carrer Mare de Déu de la Slaut, 49-51
08024 Barcelona

meritxell.naudeillo@mutuam.com

EAPS GIRONA

Avinguda de França, 64-66
17007 Girona

clara.fraguell@mutuam.com

Preguntes freqüents

Els EAPS estan formats per psicòlogues generals sanitàries especialitzades en cures pal·liatives i psicooncologia.

Totes les persones ateses pels equips de cures pal·liatives, PADES, UFISS i UCP de diferents hospitals de Barcelona i Girona vinculats als EAPS: 14 PADES de la ciutat de Barcelona, UFISS de l’Hospital de la Vall d’Hebron, UCP de l’Hospital de Sant Pau, Unitat d’oncologia de l’Hospital del Mar, Hospital Sociosanitari Mutuam Güell, Centre Fòrum i Unitat de Valoració Geriàtrica Integral, Unitat de Continuïtat Assistencial de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, PADES Girona, Hospital sociosanitari Mutuam Girona, UCP i Unitat de Continuïtat Assistencial del Parc Sanitari Marí i Julià i Sociosanitari La República Parc Sanitari Martí i Julià IAS.

Sí, perquè els pacients provenen del recursos de la xarxa pública. Els equips estan finançats per l’Obra Social La Caixa.

Consisteix en atendre les necessitats psicològiques, socials i espirituals dels pacients en situació de final de vida i els seus familiars, afavorint una adaptació i acceptació de la mateixa, alleugerint així el malestar emocional que això els pot generar.

S’activa mitjançant el recurs públic. Es pot fer a demanda del pacient i la família, a partir de l’equip o mitjançant els professionals sanitaris que detecten la necessitat i en fan la derivació.

L’atenció psicosocial, tant al pacient com a les seves famílies, es farà durant tot el procés de la malaltia. Un cop finalitzat el procés, es mantindrà el suport a les famílies que requereixen un suport específic durant el dol.

De 8h a 18h, de dilluns a divendres, i de 9h a 13h, els dissabtes, diumenges i festius.

BLOG