Contacta amb nosaltres  
×
Com et podem ajudar?

Tots els camps són obligatoris

Programes de sensibilització i prevenció

La prevenció de la discapacitat, l’endarreriment de la dependència i l’envelliment saludable de les persones grans són objectius importants per a la nostra entitat. Per aquest motiu, promovem diverses activitats encaminades a exercitar les capacitats cognitives, entre les quals destaca la ja consolidada jornada ‘No jubilis la memòria’.

Jornada ‘No jubilis la memòria’

Amb un gran èxit de participació, aquest esdeveniment combina els beneficis del ball en línia i dels jocs de taula integrant en un sol dia la final de dues competicions que es porten a terme durant mesos: la Champions Dòmino Mutuam i el Dancing Country Mutuam. La seva finalitat és conscienciar la població sobre la importància de la prevenció de la pèrdua de les capacitats cognitives, en especial de la memòria.

Els guanyadors de les dues disciplines reben els Premis Agustí Montal.

Champions Dòmino de Mutuam

El dòmino, a més de ser el joc de taula més popular entre la gent gran, activa les funcions cognitives de l’atenció, la memòria i la planificació de l’estratègia i potencia la socialització. En la competició organitzada per Mutuam, s’hi juga en parelles i en la modalitat tradicional.

Durant els mesos previs a la celebració de ‘No jubilis la memòria’, els casals i entitats de la ciutat de Barcelona que hi participen organitzen, en col·laboració amb la Fundació, lligues internes d’on surten els finalistes.

Dancing Country Mutuam

Coordinació, concentració, memorització de passes, ritme musical i treball en equip són alguns dels ingredients que fan del country una de les opcions més completes per prevenir la pèrdua de les funcions cognitives.

Els casal i entitats implicats en aquesta iniciativa preparen durant dos mesos una coreografia i la graven per enviar-la al jurat de la competició, que escull els finalistes que arribaran a la gran jornada.

Així han estat les darreres jornades del ‘No Jubilis la Memòria’

2018

2018

2017

2016

Tallers de memòria

A  part de la jornada ‘No jubilis la memòria’, la voluntat de la Fundació de promoure l’envelliment actiu i saludable es materialitza en l’organització de diversos tallers de neuroestimulació de la memòria per a mutualistes i persones grans en general. En col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, alguns dels tallers es porten a terme en casals per a gent gran. 

Així mateix, per a persones a les quals se’ls ha diagnosticat una alteració cognitiva lleu, Mutuam imparteix tallers terapèutics amb l’objectiu de retardar l’evolució de la malaltia. Dissenyats per neuropsicòlogues, s’imparteixen en els CAPS del Consorci d’Atenció Primària de Salut de l’Eixample (CAPSBE).

BLOG