Equips d’Atenció Residencial (EAR)
Sumant per a la millora assistencial
Els EAR (Equips d’Atenció Residencial) són dispositius sanitaris assistencials formats per metges i infermeres experts en geriatria que, coordinats amb els Equips d’Atenció Primària i els professionals sanitaris de les residències, milloren l’atenció a la gent gran fràgil i en règim d’internament residencial.
Els EAR de Mutuam pertanyen al Sistema Sanitari Integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT) i no substitueixen, al contrari, vénen a reforçar els dispositius assistencials sanitaris i socials ja existents.
L’activitat es duu a terme directament a les residències geriàtriques, tant públiques com col·laboradores, concertades o privades, assignades pel CatSalut. Territorialment, estan presents a la ciutat de Barcelona, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental Est i el Baix Llobregat.
Objectius:
- Millorar l’atenció en salut de les persones que viuen a les residències geriàtriques assignades pel CatSalut
- Garantir la qualitat i continuïtat del procés assistencial
- Reorientar de forma apropiada la utilització de serveis especialitzats (urgències hospitalàries, derivacions a consultes externes, proves complementàries, etc.)
Principals funcions:
- Efectuar valoracions geriàtriques integrals i fer un registre de pacients fràgils
- Elaborar plans d’atenció individualitzats
- Prescriure fàrmacs a pacients crònics i aguts
- Prevenir i fer seguiment de la fragilitat i de possibles desestabilitzacions
- Oferir suport sanitari a les residències mitjançant la consultoria i la formació
10 anys d'EAR: la força d'un gran equip
Contacta amb els Equips EAR
Preguntes freqüents
Depèn de l’acord que es faci entre les institucions proveïdores de serveis d’atenció primària i MUTUAM. Aquesta situació sempre es comunica als responsables de la residència. Els professionals pacten la dinàmica i els mecanismes de coordinació entre ells de les residències que estan dins la seva àrea d’influència.
Fan atenció programada, fent seguiment dels processos crònics complexos, entre d’altres: atenció aguda, atenent la descompensació de les malalties i les urgències; atenció especialitzada intermèdia de geriatria; i atenció pal·liativa, en processos de malaltia crònica avançada i en situació de final de vida.
Sempre que calgui, segons les necessitats de la seva població. Quan es tracta de problemes crònics, l’atenció és programada i pactada amb les residències.
Sí, al telèfon 93 247 94 47, de les 8h a les 20h, els 365 dies de l’any.
BLOG
93 380 09 70