Residències de salut mental
Tenir cura enfortint l’autonomia
Preguntes freqüents
La llar-residència és un recurs públic gestionat per la Direcció General de Política Social de la Generalitat. Poden accedir-hi persones diagnosticades de malaltia mental crònica, que tinguin entre 18 anys i 65 anys i un grau de discapacitat de mínim el 35% i estiguin compensades de la malaltia en el moment de l’ingrés. La sol·licitud per accedir-hi es fa mitjançant la Treballadora Social del Centre de Salut Mèdica on li fan el seguiment.
Les llars-residències estan dissenyades perquè les persones que hi visquin puguin augmentar la seva autonomia, que habitualment es veu afectada per la malaltia mental. En aquest sentit, s’hi treballen diferents àrees, com la cura personal, la gestió econòmica o les habilitats socials, sempre des de la perspectiva del model d’Atenció Centrat en la Persona.
Hi ha un equip de personal d’atenció directa que supervisa les activitats diàries i organitza els tallers terapèutics. A més, compten amb un psicòleg i un treballador social.
Són espais de treball pensats perquè les persones que tenen una malaltia mental millorin alguns aspectes personals mitjançant tècniques com, per exemple, els tallers de mandales per treballar la concentració, els tallers d’autoestima per augmentar la pròpia dignitat o els tallers de sortides per potenciar l’activitat física i la salut.
93 380 09 70