Jornada d’Atenció a la Dependència
A Grup Mutuam, volem oferir la millor atenció possible a les persones grans i/o dependents i creiem que l’actualització dels coneixements dels nostres professionals i la posada en comú de l’aprenentatge que recullen en la pràctica diària als nostres centres i residències són claus per assolir-la. Per això organitzem la Jornada d’Atenció a la Dependència.
Aquestes trobades s’organitzen amb l’objectiu de compartir i aprendre d’experiències i casos d’èxit exposats per professionals que treballen en el sector d’atenció a la dependència, especialment en recursos residencials.
La Jornada d’Atenció a la Dependència d’aquest any se centrarà en compartir coneixements i experiències per millorar la qualitat de vida dels residents. Els trastorns cognitius, com la demència i l’Alzheimer, suposen reptes importants que requereixen una atenció especialitzada i una estreta col·laboració amb les famílies. La implicació de les famílies és essencial per garantir una atenció integral i personalitzada, que respecti les necessitats i desitjos de cada resident.
‘Les noves tecnologies en l’atenció a la gent gran’

PROGRAMA ‘Trastorns cognitius en l’àmbit residencial i el paper de les famílies’
9.00h Obertura Auditori Registre i lliurament de documentació.
9.30h Inauguració
- Miquel Vilardell, president de la Fundació Mutuam Conviure.
9.45h Conferència ‘Persones amb demència. Equació VIPS. Eines per a la intervenció amb sentit’
- Josep Vila, psicòleg especialitzat en gerontologia. Co-director d’Observandi. Professor associat de la facultat de psicologia UB.
10.45h Pausa cafè
11.15h Taula d’experiències: ‘La importància de la implicació de les famílies en el procés d’atenció’
- Modera Marisa García, adjunta a la direcció de l’Àrea Residencial de Grup Mutuam.
- ‘Teixint vincles en les activitats comunitàries’. Marta Bellón, educadora social de la Residència Vila-seca, Tarragona.
- ‘El valor d’estar a prop’. Cristina Vozmediano, treballadora social de la Residència Rubí.
- ‘L’abordatge amb les famílies quan apareix un trastorn conductual‘. Mònica Caselles, treballadora social del centre de Dia Onyar (Girona)
- ‘L’abordatge amb les famílies quan apareix un trastorn conductual’. Ramon Feliu, familiar d’usuari a la Residència Sant Cugat.
12.15h Premi de Recerca
- Lliurament del Premi de Recerca d’Atenció a la Dependència. Lectura de l’acta del jurat. Antoni Salvà, secretari del Jurat. Fundació Mutuam Conviure
12.30h Conferència ‘Present i futur de la malaltia d’Alzheimer’
- Josep Maria Argimon, Doctor en Medicina per la UAB i màster en atenció basada en l’evidència (Universitat Oxford). Director de relacions amb el sistema de salut, Fundació Pasqual Maragall.
13.30h Cloenda
- Francesc Brosa, director general de Grup Mutuam.
BLOG