Una Gran Final exitosa del ‘No Jubilis la Memòria’ 2024

Juny 17, 2024

T’imagines un esdeveniment que treballi les funcions cognitives de les persones grans i consciència sobre la importància de preveure la pèrdua de la memòria? Això és el que ofereix el "No Jubilis la Memòria", un projecte organitzat per la Fundació Mutuam Conviure que aquest any ha arribat a la seva 17a edició.

Cada any s’ofereix l'oportunitat a tots els casals i espais de gent gran de Barcelona a participar en aquesta iniciativa, conformada per tres campionats diferents que treballen la memòria: el Dòmino, el Rummikub i el Ball en línia. Cadascuna d’aquestes modalitats treballa diferents funcions cognitives com l’atenció, la memòria, planificació de l’estratègia i potencien la socialització.

Des del mes de febrer, es contacta amb tots aquests espais, procedents de l'Ajuntament de Barcelona, Fundació La Caixa, Generalitat de Catalunya, entre altres entitats, així com els Centres de Dia i Residències del Grup Mutuam. Aquells qui decideixen participar, organitzen el seu propi campionat intern de les diferents activitats, del qual surten els guanyadors i guanyadores que s'enfrontaran en la Gran Final celebrada el 29 de maig a l'Auditori Axa de l'Illa Diagonal.

La competició sana i les ganes que hi posen tant els participants com l'organització, han convertit aquest acte en tot un clàssic i en un dels esdeveniments més esperats de l’any entre la gent gran de Barcelona.

La Gran Final

La conclusió d’aquest projecte és la Gran Final a on es disputen les finals dels Campionats de Dòmino, Rummikub i Ball en Línia, tres competicions que han aconseguit moure a un total de 1.120 persones: 506 jugadors/es de Dòmino, 283 jugadors/es de Rummikub i 331 ballarins/es de Ball en línia.

De les 253 parelles participants en el campionat de Dòmino, 34 van arribar a la Gran Final. El primer premi, que consistia en una estada de cap de setmana per a dues persones, el van guanyar l’Emilio Pascual i el Gerardo Miragall de l'Esplai Sanllehy de la Fundació La Caixa. El segon i tercer premi, que consistien en un trofeu per a cada membre de la parella van ser pel Pedro Lobo i Antonio Salinas del Casal de Gent Gran La Verneda de la Generalitat de Catalunya; i pel Jordi García i José Martos del Casal de Gent Gran del Baix Guinardó de l'Ajuntament de Barcelona.

Pel que fa al campionat de Rummikub de les 283 persones participants, 26 van passar a la Gran Final. La persona guanyadora del premi, que consistia en un cap de setmana de desconnexió, va ser per a la primera classificada, Concepción Jiménez del Casal de Gent Gran Can Novell de l'Ajuntament de Barcelona. La segona i la tercera persona classificades van rebre un trofeu cadascú, i aquests van ser pel Joan Mª Trabal del Casal Cívic i Comunitari de Barcelona-Sants (Can Mantega) de la Generalitat de Catalunya i l'Encarna Alcaina del Casal de Gent Gran Roquetes de l'Ajuntament de Barcelona.

El lliurament de premis va finalitzar amb el campionat de Ball en línia, on dels 23 casals que havien participat i els 30 vídeos rebuts, només 5 grups van arribar a la Gran Final. Els guanyadors del premi, que consistia en un cap de setmana de desconnexió per a cada membre del grup, van ser el Casal de Gent Gran del Baix Guinardó de l'Ajuntament de Barcelona. En segona posició, van quedar el Casal de Gent Gran Sant Cristòfol de l'Ajuntament de Barcelona, i en tercera posició, el Casal de Gent Gran Pati Llimona de l'Ajuntament de Barcelona.

Després del lliurament de premis i com a cloenda de la jornada, el Dr. Miquel Vilardell, president de la Fundació Mutuam Conviure, va dedicar unes paraules d'agraïment a tots els participants i a l’organització i va recordar la importància d'un envelliment actiu i saludable.
Us deixem a continuació un videoresum de la jornada i us esperem en la propera edició amb més ganes que mai!


Deixa un comentari