Palència, la terra màgica del romànic

Maig 31, 2024

El mes d'abril, el grup de sèniors de Mutuam Activa, provinents del Servei Gent Gran de Mutuam i altres entitats com Mutual Mèdica, Clínicum, Vital Seguro i el Col·legi Oficial de Farmacèutics, van traslladar-se a Palència per descobrir el seu tresor millor guardat: el romànic palentí.

El primer dia, el grup va sortir de Barcelona en direcció a les terres de Castella, arribant a Haro just a temps per un dinar exquisit. A la tarda, van continuar cap a Aguilar de Campoo, on van explorar els racons més destacats de la localitat.

El segon dia, va començar amb una aventura a la població de San Cebrián de Mudá. A bord de vehicles 4x4, els sèniors van recórrer el Parc del Quaternari, visitant la reserva Bison Bonausus. Allà, van poder observar els bisons i cavalls salvatges Przewalski en el seu hàbitat natural. La jornada va continuar amb una visita a la Cova dels Francesos, un impressionant complex càrstic d'estalactites i estalagmites situat en un bosc inclòs en el projecte de Geoparc Mundial de la UNESCO. El dia va concloure amb vistes panoràmiques des del mirador de Valcavado i una visita al naixement del riu Ivia.

El tercer dia, va portar als i les sèniors a Herrera de Pisuerga, on van iniciar un recorregut pel Canal de Castilla a bord del vaixell Marqués de la Ensenada. Durant el trajecte, van viure el fascinant procés d'emplenament i buidat de la sisena resclosa. Més tard, van gaudir d'una ruta del romànic palentí, descobrint tresors artístics i històrics, esglésies romàniques i les impressionants vistes de l'embassament d'Aguilar.

Per culminar el viatge, el grup va visitar Palència amb un guia oficial, explorant els atractius més destacats de la ciutat. De tornada cap a Barcelona, es va fer parada a Fuenmayor, on van visitar la Bodega Finca Valpiedra i van gaudir de les vistes des del seu mirador cap a les vinyes i el celler, degustant dos dels seus vins més representatius.

En conclusió, el viatge va sorprendre en tots els aspectes possibles. El tresor romànic de la regió no va deixar indiferent a ningú, trobant centenars d'esglésies i monuments romànics pel camí. A més, els més exploradors no en van tenir prou amb l'itinerari que matinaven durant l'estada a Aguilar de Campoo per fer passejades pels voltants. Sens dubte, un viatge que no oblidaran!


Deixa un comentari