Grup Mutuam celebra el dia internacional del Voluntariat

Desembre 16, 2019

El passat 5 de desembre es va celebrar el Dia Internacional del Voluntariat. Aquesta jornada reconeix i visibilitza l’acció voluntària de persones i entitats que es mouen dia a dia per construir un món millor. En aquest sentit, Grup Mutuam des de gairebé tots els seus centres i serveis, aposta per un món on els valors resulten més importants que els diners, enfortint la societat des del voluntariat, el teixit associatiu i arribant allà on els diners mai arribaran. Destaquem algunes activitats entorn el dia internacional del voluntariat d’enguany.

El Centre Assistencial Mutuam La Creueta (Sabadell), va convidar a tots els voluntaris (a nivell particular i a nivell d’entitats) i els hi van passar un vídeo amb un resum de totes les activitats fetes per ells, així com els agraïments de molts dels residents per la seva dedicació. També van  lliurar uns diplomes i un berenar va tancar l’acte, amb molta satisfacció i emotivitat per la feina feta.

Els Centres de Dia Sabadell Centre i Nova Lloreda (Badalona) que gestiona Mutuam, també van incloure algunes activitats entorn aquesta jornada. El Centre de Dia Nova Lloreda a través de les biblioteques de la ciutat de Badalona, compta amb voluntaris que llegeixen, reciten i expliquen històries als usuaris quan es desplacen a la biblioteca o quan des de les biblioteques visiten el centre de dia. I per la seva banda, els usuaris del Centre de Dia Sabadell Centre, van rebre la visita de l’Associació Cultural TASCA (obra social la Caixa), que va recitar-los poemes, refranys, endevinalles i van cantar cançons populars de Nadal amb tots ells.

L’Hospital Sociosanitari Mutuam Güell, des de fa anys rep suport de diferents entitats de voluntariat, i des de 2018 ja disposa d’un equip propi de voluntariat que gestiona l’Equip d’Atenció Psicosocial Mutuam - la Caixa, Barcelona (EAPS). Aquest equip coordina tot el voluntariat de l’Hospital Sociosanitari, i col·labora de forma conjunta amb el Projecte de Soledat i Final de Vida de l’Obra Social la Caixa. Les tasques de voluntariat que fan són tasques de suport social i emocional a pacients i famílies, acompanyament a visites mèdiques, psicoestimulació sota supervisió a persones amb demència, sortides i passejos pel jardí, tallers de lectura individuals i grupals, i interpretacions musicals.

També, l’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona, actualment, té actius dos projectes de voluntariat: un projecte intergeneracional de “Coral per Nadal”, en el que un voluntari (Antoni Salvador) prepara conjuntament als usuaris de l’Hospital Sociosanitari Mutuam Girona i als joves de l’Escola Forn d’Anells, per assajar un repertori musical que veu el seu punt final en un concert just abans de Nadal. I per altra banda, els Equips d’Atenció Psicosocial Mutuam - la Caixa, Girona (EAPS), també tenen voluntaris propis, que acompanyen a malalts en situació final de vida i als seus familiars, per donar-los un espai d’expressió i suport a pacients i familiars: acompanyament emocional, distracció i suport a la soledat.


Deixa un comentari