Un grup d’estudiants francesos visita Mutuam Collserola per conèixer el seu model residencial

Maig 3, 2017

Una quarantena d’alumnes del Lycée Agrícole de Le Vermont van visitar, el passat 5 d’abril, el Centre Mutuam Collserola. Els estudiants de Batxillerat Social van venir a Barcelona per fer turisme però també per conèixer centres que poden ser d'interès en relació a la seva futura professió.

Al Centre Mutuam Collserola, van començar la jornada a la sala d’actes escoltant una explicació general sobre la filosofia, la manera de ser i de fer del centre, els serveis i les activitats que s’hi ofereixen. Seguidament, professionals de diferents disciplines (psicologia, teràpia ocupacional, fisioteràpia i educació social) van fer una explicació de la seva àrea i de les funcions que desenvolupen. Els estudiants van escoltar atentament les intervencions i van plantejar preguntes als ponents per entendre les semblances i les diferències que es donen entre els centres residencials del nostre país i els de França. La figura professional que els va generar més curiositat va ser la de terapeuta ocupacional, ja que al seu país no hi ha un perfil professional específic que porti a terme aquestes funcions.

D’altra banda, els professionals els van explicar el model d'Atenció Centrada en la Persona (ACP) i com s’implementa a Mutuam Collserola, així com les activitats cognitives i d'oci que s’hi ofereixen i  les ajudes per a la dependència i l’autonomia de les persones que existeixen. Després, van fer una visita a les instal·lacions per tal de fer-se una idea més acurada del centre i del seu funcionament. Finalment, es va organitzar un pica-pica de comiat.


Deixa un comentari