Solidaritat i celebracions tradicionals marquen les festes de Nadal a Mutuam la Creueta

Gener 22, 2018

Les accions solidàries no poden faltar quan s’apropa el Nadal al Centre Assistencial Mutuam La Creueta de Sabadell.  Per això, l’1 de desembre s’hi va organitzar un especial bingo, els beneficis del qual han estat destinats a la Marató de TV3, dedicada en aquesta darrera edició a les malalties infeccioses. La sala es va quedar petita amb les més de 80 persones que hi van participar, entre usuaris de la residència i del centre sociosanitari, equip professional, familiars i voluntaris. Tots van implicar-se en l’activitat, aportant així, el seu petit gra de sorra a la Marató.

Va ser una tarda en què tothom va poder jugar a un joc tan conegut i participatiu com és el bingo, però, aquest cop, tots van tenir com a premi una fantàstica taula de regals, gràcies a diferents aportacions. L’activitat va concloure amb un fabulós berenar que va agradar tant a grans com a petits: una bona tassa de xocolata desfeta i melindros.

El previ a les festesVisita al Mercat de Santa Llúcia

Com cada any just abans que arribi el Nadal, els usuaris van organitzar una sortida per passejar pel Mercat de Santa Llúcia de Sabadell. Un mercat on es respira l’esperit d’aquestes dates, amb les seves parades de productes de decoració, el tradicional caga tió, arbres i plantes de Nadal i una exposició de pessebres. Un grup de residents, ben abrigats i acompanyats pels voluntaris, van poder gaudir d’un matí diferent, recordant entre tots com cadascú decorava casa seva per aquesta època.

Les festivitats tradicionals són un imprescindible a la Creueta i, entre aquestes, hi ha el caga tió, una de les activitats estrella del Nadal. Se celebra de manera intergeneracional i molt familiar. Grans i petits, professionals, familiars i voluntaris hi van participar. Tots els residents van fer cagar el tió i va aconseguir el seu regal, i l’activitat va estar acompanyada d’una actuació musical perquè els participants poguessin ballar cançons d’ara i de sempre i d’un fantàstic berenar nadalenc, amb torrons, neules, polvorons i cava.

Entre llufes, cotillons i majestats d’Orient

Caga tió a la Creueta

Al Nadal no hi pot faltar una mica de bon humor tampoc, i el Dia dels Sants Innocents ens brinda una oportunitat immillorable en aquest sentit. Al centre de Sabadell van organitzar un taller per elaborar les tradicionals llufes, en què els participants van poder explicar i recordar anècdotes d’aquest dia i conversar sobre les diferents maneres de celebrar-lo.

Ja amb les festes més avançades, va arribar la celebració del Cap d’Any amb les tradicionals campanades i el raïm, tot acompanyat d’un fantàstic sopar així com de les habituals bosses cotilló. El personal del centre, no només va ser el principal animador de la festa, sinó que va encoratjar la resta a festejar l’entrada al 2018.

Tot seguit, i com a última activitat de les festes de Nadal, els Reis d’Orient també van passar pel Centre Assistencial Mutuam La Creueta. Aquesta és una de les tradicions més boniques que hi ha al llarg de les festes nadalenques i, com es pot comprovar al centre, no només és per als nens una de les més esperades. Ses Majestats van passar a saludar a tots els residents i usuaris del centre, xerrant una estoneta amb ells i repartint caramels i diferents dolços.

Encara no coneixes el Centre Assistencial Mutuam la Creueta?Ampliar informació

Deixa un comentari