Mutuam Activa acompanya 60 sèniors a Besalú

Gener 19, 2018

Gràcies a una magnífica visita organitzada per Mutuam Activa, un grup d’una seixantena de persones va poder descobrir la vila comtal de Besalú. Acompanyats d’un guia, van recórrer els indrets més interessants de la població, tot gaudint del seu encant i comprovant la vital importància que va tenir a la historia de Catalunya.

Aquest petit municipi gironí conté un dels conjunts de l’Edat Mitjana més importants i millor conservats de Catalunya. Els visitants ven conèixer l’essència medieval amb un passeig pel call jueu, l’església de Sant Pere i la resta del centre històric.

Per completar l’excursió, van anar a Sant Pau, on es troba l’estació del Carrilet dels Volcans, una reproducció de l’antic tren que feia el trajecte Olot – Girona, i van fer el recorregut per quatre dels volcans de la zona: el Martinyà, el Pomareda, el Torn i el Croscat. Després de dinar, van fer una breu passejada per aquesta petita població que conserva tot el seu encant gràcies als carrers empedrats, les cases porticades, el castell del segle XIII i, com no, la Plaça Major. Presidida per l’església parroquial, les cases hi formen un conjunt adossat a l’antiga muralla. Antigament s’hi celebraven fires i mercats d’animals i productes de la zona, motiu pel qual també se l’anomena Firal dels Bous.

Si voleu formar part de sortides com aquestes, consulteu l’agenda trimestral de Mutuam Activa.

 


Deixa un comentari