Propostes refrescants i hidratants als centres i residències per treure més partit a l’estiu

Setembre 5, 2019

Potser amb la calor els bioritmes baixen, però no per això les ganes de fer activitats decauen als centres i residències de Grup Mutuam. En comptes d’això, es busquen les propostes més refrescants i hidratants que ajudin a fer de l’estiu una època de confort per a les persones usuàries.

La Residència Font Florida ha fet una aposta per conscienciar els i les resident de la importància de la hidratació, especialment entre les persones grans, en què sovint la percepció de set disminueix malgrat l’organisme necessiti aigua. Per fer-ho, han organitzat un saborós taller per preparar smoothies, begudes saludables i refrescants que permeten una gran combinació d'ingredients. En aquest cas, s’ha fet servir síndria, poma, pinya, préssec, papaia, mango i plàtan. Així, els residents i usuaris del centre de dia han pelat i trossejat la fruita, després l'han batuda afegint-hi sucs i, finalment, hi han afegit una mica de gel esmicolat. Els resultats han estat boníssims, però a més s’ha abordat la qüestió d’una manera diferent i divertida, fomentant l'autonomia del resident i la seva destresa amb els utensilis de cuina.

El Centre Assistencial Mutuam La Creueta compta amb un programa de voluntariat en què participen diverses entitats de la ciutat així com amb voluntaris de la xarxa Punt voluntariat de l’Ajuntament de Sabadell i que permet passejades pel municipi durant tot l’any. Amb l’estiu, aquestes sortides s’han convertit en un bon moment per refrescar-se prenent un gelat, un plaer que no té edat. Per aquest motiu, a part de les sortides, els gelats i orxates s’han convertit en el berenar estrella del centre i, un cop a la setmana, qui ho desitja en pot gaudir.

A la Residència Vila-seca, comparteixen la passió pels gelats. Per això, els dimecres surten amb la gent de la casa, les seves famílies i alguns voluntaris cap a la nova geladeria artesana de Vila-seca Giorgio Gelato. Les persones residents i els seus acompanyants no han parat de mostrar la seva satisfacció amb aquest pla i les ganes de repetir-lo, mentre que els propis treballadores de la geladeria s’han quedat sorpresos que un producte casolà pugui tenir tant d’èxit.

La Residència Rubí, en canvi, ha optat per desenvolupar el pla per combatre la calor dins les seves instal·lacions. Així, els usuaris han preparat llimonada casolana i, després, l’han a pres a la fresca, al pati, on també escoltat i ballat música pròpia de l’estiu tots plegats.


Deixa un comentari