La Creueta amb la Marató de TV3 per la salut sexual i reproductiva

Gener 30, 2024

Al desembre, el Centre Assistencial Mutuam La Creueta va realitzar diverses activitats en suport a la Marató de TV3 centrant-se en el tema d'aquest any “salut sexual i reproductiva”,  traslladant-lo al seu àmbit, la gent gran. La participació activa dels usuaris, residents, familiars i professionals va ser impressionant, demostrant un interès creixent en aquesta temàtica.

La primera activitat va ser una xerrada titulada "La Sexualitat en la Gent Gran: Mites i Tabús", dirigida per la psicòloga i sexòloga Emma Rodríguez Prat. La xerrada va abordar alguns mites comuns, com la idea que el sexe és exclusiu per a la gent jove, que el sexe en persones grans és perillós per la salut i que l'impuls sexual s'extingeix amb l'edat. La trobada va generar una participació activa i notable per part d'usuaris, residents, socis i fins i tot familiars, i va culminar amb un exercici de relaxació sensorial. Aprofitant la reunió, per tal de recaptar diners per la causa, es va oferir un deliciós berenar amb pa de pessic i xocolata desfeta. Tots els diners recaptats van ser destinats íntegrament a la Marató de TV3.

A més, el centre va organitzar altres activitats relacionades amb la Marató de TV3. La psicòloga del centre, Ana M Rubio, va liderar una sessió grupal centrada en la sexualitat. Aprofitant una sessió d'estimulació cognitiva, es va parlar obertament sobre les diferents visions, pors i tabús associats a aquesta temàtica. Es van comparar les perspectives de diferents generacions en relació amb la informació rebuda i les actituds cap a la sexualitat.

Els i les participants van explorar temes com l'inici de la maternitat/paternitat, estils de criança, dificultats i ajudes per tenir fills, així com qüestions relacionades amb la menopausa, la incontinència i altres patologies ginecològiques. La sessió va destacar per la naturalesa oberta i acollidora de les converses, permetent als participants compartir experiències i consells amb total sinceritat.

En definitiva, aquesta iniciativa del Centre Assistencial Mutuam La Creueta va posar de manifest la importància de parlar obertament sobre la sexualitat en la gent gran. Les activitats han estat un èxit rotund, contribuint no només a la Marató de TV3, sinó també a la conscienciació i normalització d'aquesta temàtica vital. Amb una resposta tan positiva, es preveu que aquest sigui un tema que es continuï explorant i abordant al llarg de l'any 2024.

Creueta Marató de TV3

Deixa un comentari