Descobrint els tresors del Priorat amb els sèniors de Mutuam Activa

Gener 26, 2024

En una de les últimes excursions de Mutuam Activa, els i les sèniors del Servei Gent Gran de Mutuam i altres entitats com Mutual Mèdica, Clínicum, Vital Seguro i el Col·legi Oficial de Farmacèutics, van gaudir d'una jornada fascinant descobrint els tresors del Priorat.

L'excursió va conduir-los cap al cor d'aquesta regió per explorar la majestuosa cartoixa d'Escaladei, testimoni centenari de la història catalana. Malgrat haver assolit una gran esplendor al llarg dels segles, la cartoixa va experimentar un període de decadència i abandonament durant el segle XIX. No obstant això, des del 1989, un ambiciós projecte de restauració ha restituït part de la seva magnificència a la llum. Actualment, des del 2021, la recuperació avança amb passos de gegant, permetent als visitants descobrir el seu claustre major, les cel·les i l'església. Pel grup de sèniors va estar tota una experiència descobrir la vida eremita que caracteritza aquest indret, on el silenci només és trencat pel murmuri de l'aigua.

Després d'aquesta enriquidora visita, el grup es va traslladar a Cornudella per gaudir d'un àpat acollidor. Per acabar de culminar la jornada, es va fer una visita guiada pel pintoresc poblet medieval de Siurana. Aquesta va comptar amb estones teatralitzades per part dels guies, dinamitzant així el passeig. Finalment, tots i totes van poder gaudir de les vistes privilegiades del Priorat des d'un espectacular mirador. Un dia que, sens dubte, romandrà a la memòria!


Deixa un comentari