Sabors compartits al taller “Menjo com vull” a la Residència Manresa

Gener 30, 2024

Recentment, el Centre Residencial Mutuam Manresa va ser escenari d'un deliciós i participatiu esdeveniment, el taller "Menjo com vull". Aquest va comptar amb l'entusiasta participació de la gent gran resident del centre, qui es va encarregar de triar la proposta culinària a fer. Aquesta va encantar a tothom, ansiosos de compartir una experiència gastronòmica única.

La iniciativa, sorgida de la comissió ACP de Grup Mutuam, destaca com una pràctica excepcional que promou l'autonomia i la presa de decisions entre el grup de residents. Tres vegades a l'any, coincidint amb dates significatives com l'aniversari del centre, la setmana de l'Alzheimer i les festivitats nadalenques, el "Menjo com vull" continua captivant a tots i totes les residents. Mitjançant assemblees periòdiques, tothom té l'oportunitat de ser escoltat i triar què cuinar. En aquesta ocasió, l'opció seleccionada va ser l'elaboració d'ous farcits.

La jornada va ser una festa de creativitat i concentració, amb els participants involucrats de manera activa en cada detall del procés culinari. Des de tallar els ous durs fins a la preparació de la mescla amb tonyina i maionesa, i finalment, el farcit dels ous, cada pas realitzat amb molta cura. Posteriorment, a la cuina, es va elaborar una deliciosa beixamel per gratinar els ous, donant a aquest plat una nota de culminació perfecta.

En resum, l’experiència culinària no només va satisfer els paladars de la gent gran, sinó que també va consolidar els llaços entre tots i va contribuir a l'ambient acollidor i participatiu del Centre Residencial Mutuam Manresa. Un exemple més de l'èxit del taller "Menjo com vull" en enriquir el dia a dia dels residents a través de la cuina compartida i la creació conjunta.


Deixa un comentari