“Estic molt contenta amb les treballadores, em tracten com si fóssim família”

Agost 6, 2021

Ángeles Ferrando, usuària de Mutuam a Casa Tarragona

L’Ángeles Ferrando, amb 92 anys, viu a Salou en companyia de la seva filla Neus i del seu gendre. Va sol·licita el suport de ‘Mutuam a casa’ l’abril de 2019, quan aquest tot just es posava en marxa a Tarragona, fet que l’ha convertit en la usuària més veterana del servei d’ajut domiciliari del Grup Mutuam en aquest territori. “Jo havia caigut diverses vegades en pocs dies i tenia una lesió a l’esquena, i ella sola no podia fer activitats de la vida quotidiana com comprar, vestir-se o caminar”, recorda la Neus del moment en què van veure que tots sols no se’n sortirien.

L’opció de l’ingrés de l’Ángeles a una residència no se la van plantejar i tampoc no la contemplen per al futur, perquè estan acostumades a viure juntes des de sempre. “Ella i jo hem estat sempre molt unides, perquè es va quedar vídua als 27 anys”, explica la Neus. La seva mare es mostra encara més contundent: “em treuen de la família i moro”. En aquesta situació, semblava evident que necessitaven un cop de mà de confiança que els permetès no haver de separar-se. Llavors van anar a Serveis Socials de l’Ajuntament per buscar suport i allà els van dirigir cap a la Residència Vila-seca del Grup Mutuam, des d’on es gestiona el servei d’ajut domiciliari. El fet de ser la primera usuària d’aquest suport a la zona la va fer protagonista d’una notícia apareguda al Diari de Tarragona. Ara, la família recorda divertida quan una periodista va venir a casa a entrevistar l’Ángeles i la professional que els ajudava.

El servei que van sol·licitar, d’acord amb les seves necessitats, era una combinació de suport en les tasques de la llar i d’atenció personal. La treballadora anava cada dia a casa seva per dutxar i arreglar l’Ángeles i també per fer el seu llit i netejar el bany. Això va alleujar molt la situació familiar i, per aquest motiu, han mantingut el servei fins a dia d’avui. Al principi de tot, a més, la coordinadora de Mutuam a Casa els va ajudar a fer els tràmits per sol·licitar l’ajut per a la dependència que correspon a la mare.

Mutuam a casa Tarragona

La primavera del 2020 van arribar noves dificultats. La Neus es va haver d’operar de l’esquena i, un parell de setmanes després, van haver d’ingressar l’Ángeles a l’hospital per un problema en els pulmons i s’hi va haver d’estar uns quaranta dies. “Cada dia hi anàvem dos cops per donar-li els àpats”, recorda la filla. Mentre la mare va estar ingressada a l’hospital no van aturar el servei de Mutuam a Casa, perquè la Neus tenia malament l’esquena. El dia a dia era complicat, ja que ella va haver d’utilitzar crosses i seguir un tractament de fisioteràpia durant mesos. “Jo no tenia temps pràcticament d’estar amb ella”, diu la Neus, que assegura que, gràcies al suport de la treballadora, que durant aquells dies els feia el dinar, van poder-ho gestionar. L’Ángeles va perdre molt de pes però quan va arribar a casa, a poc a poc, va anar recuperant-se. “És que la companyia per a mi és fonamental”, aclareix.

Des que van contractar el servei, han tingut diferents treballadores i ells asseguren que han estat molt satisfets amb totes. “Estic molt contenta amb elles, em tracten com si fóssim família”, assegura la mare. Un altre dels aspectes del servei que valoren positivament és el de la supervisió que ofereix el coordinador, que els truca periòdicament per saber com estan, com va tot i si tenen alguna altra necessitat. Per això, la Neus té una conclusió clara: “el que més valorem de Mutuam a Casa és l’amabilitat i que estiguin tan pendents de nosaltres”.

Si voleu contactar amb el Servei de Mutuam a Casa de Tarragona i rodalies, podeu fer-ho enviant un correu a sadtarragona@mutuam.com o trucant al 877 99 02 77. 


Deixa un comentari