Els i les residents de la Creueta practiquen mindfulness amb els sentits

Juliol 24, 2023

La gent gran del Centre Assistencial Mutuam La Creueta sempre està disposada a fer noves iniciatives, i aquesta vegada han practicat el mindfulness amb els sentits. Aquesta tècnica de relaxació i meditació permet connectar amb un mateix, aguditzar els sentits i reduir l'estrès. Per aquest motiu, un petit grup de residents es va disposar a provar el mindfulness, i ningú en va quedar indiferent!

En primer lloc, es van fer exercicis d'estimulació cognitiva seguits d'una relaxació progressiva amb els ulls tancats. Sense veure res, se'ls va posar davant un estímul, un bombó de xocolata. Quan tots i totes van obrir els ulls, sorpresos, van veure el bombó. Van obrir-lo, i el van tocar amb els dits suaument. Tot seguit, van ensumar-lo a poc a poc profundament i el van mirar fixament com si fos la primera vegada.

Finalment, se'l van emportar a la boca, molt conscientment de cada gest, assaborint les textures i sabors fins a empassar-se'l. Va ser una experiència que els va permetre utilitzar i treballar cada sentit, treballant la relaxació.


Deixa un comentari