Disfresses i gresca alegren centres i residències del Grup Mutuam per celebrar el Carnaval

Febrer 25, 2020

La festivitat més esbojarrada de l’hivern va arribar la setmana passada als centres i residències de Grup Mutuam en forma de tallers de disfresses, concursos, balls i àpats especial. La participació de residents va ser un èxit, però tampoc no hi va mancar la implicació d’equips professionals, voluntariat, familiars i, en alguns casos, alumnat del barri d’edats molt diverses.
Les persones usuàries del Centre de dia Creu de Barberà i els familiars que s’hi ha volgut afegir s’han divertit molt amb la celebració del Carnaval organitzada per les gerocultores i la terapeuta ocupacional. S’han disfressat de llapis i alguns han immortalitzat el moment fotografiant-se en un photocall. La festa ha conclòs amb un pica-pica i una mica de ball.
Va ser en el marc de la comissió de festes, on les persones usuàries del Centre de dia Sabadell Centre van escollir que volien disfressar-se de “Dàlmates” per al Carnaval, ja que tenen un bona experiència amb el Leo, un galgo que sovint els ve a visitar. Van gaudir de la festa ballant i van arrodonir el dia prenent xocolata amb melindros.
Les persones usuàries del Centre de dia Torreromeu van celebrar el Carnaval confeccionant una màscara que es van endur de record a casa. Així mateix, s’hi va organitzar un concurs de preparació de pastissos amb la corresponent entrega de diplomes als guanyadors i un ball.
Al Centre de dia Verdum, a Barcelona, també s’hi va viure una jornada inoblidable. Van poder posar-se la disfressa que havien estat preparant durant dues setmanes i van gaudir d’una divertida festa amb música, ball i refrescos per a tothom.
A Mutuam Collserola, els preparatius per al Carnaval van arrencar uns dies abans amb un taller per elaborar màscares venecianes. Durant la celebració, es va organitzar un concurs per escollir-ne la més treballada i original. A més a més, les persones usuàries van passar una bona estona menjant plegades i en companyia de música especial per a l’ocasió. La il·lusió per preparar l’edició de l’any vinent, ja es palpava en l’ambient.
El Carnestoltes al Centre Assistencial Mutuam la Creueta va fer honor a la seva essència, omplint els espais de rialles i disbauxa. La música, els balls, les disfresses i un bon berenar van fer que la festa fos tot un èxit. Durant tota la setmana s’han realitzat diferents activitats per celebrar la festa, que enguany ha tingut com a temàtica ‘Haway’: un taller de manualitats, dut a terme pel voluntariat familiar, per fer collarets hawaians i un taller de cuina, impartit per una voluntària del centre. A més a més, es va realitzar una rua per tot el centre, amb professionals, familiars i usuaris , acompanyat d’un berenar especial per a tothom, que va culminar amb un ball final tots junts. Les activitats del carnestoltes acaben amb la celebració del Dijous gras i de l’Enterrament de la Sardina.

Centre de dia Creu de Barberà
Centre de dia Creu de Barberà

Durant tota la setmana, a la Residència Font Florida, van portar a terme diferents activitats centrades a la temàtica Western d'aquest any. Els residents i usuaris del centre de dia van ser per unes hores els xèrifs més durs de l'oest. També van rebre el grup de "Country Solidari" i van gaudir de jocs de cowboys, cinema de l'oest, menú especial americà i una festa amb xèrifs i indis. Durant les setmanes prèvies es va guarnir la planta baixa del centre com si fos un petit poble del "Far West".
La celebració del Carnaval a la Residència Jaume Nualart s’ha centrat enguany en el tema de "El mercat". Van ambientar diferents espais amb parades, cartells, etc., i, en diferents tallers, van confeccionar s'han disfresses de forners, fruiters, carnissers i peixaters. Al matí van veure una projecció de carnavals famosos com el de Rio de Janeiro, Venècia, Canàries i Cadis. També imatges divertides d'infants i grups d'adults. A la tarda es celebrar una festa de disfresses amenitzada amb xocolata i melindros.
La Residència Les Franqueses va rebre la visita de la canalla de l’Escola Bressol Xerric-Xerrac de Corró d'Avall, que es van disfressar de gent gran per compartir una estona amb les persones residents.

Residència Les Franqueses
Residència Les Franqueses

A la Residència Mutuam Manresa, a part dels tradicionals ball de Carnestoltes, la rua amb el rei Carnestoltes i la llegida del pregó, van gaudir d’un espectacle de Mary Poppins protagonitzat per treballadors i treballadores.
Els usuaris de la Residència Mercat de Guinardó van celebrar una festa dedicada a les emoticones de Whatsapp, en què també van participar alumnes del Col·legi Guinardó que fan l’APS. Van vestir per a l’ocasió disfresses fetes pels propis residents.
Les persones usuàries de la Residència Rubí es van disfressa i van ballar amb l’alumnat de l’Institut de la Serrata, que prèviament les havia maquillat. Es van lliurar premis a les disfresses més originals, les més elegants, a la més simpàtica i a qui havia desfilat millor.
A la Residència de Vila-seca, com cada any, s’hi va organitzar un concurs de disfresses. El concurs només demana que s’hi presentin grups, triïn una disfressa de la temàtica que es proposa i que facin un show el dia del carnaval. Aquest any el centre d’interès eren "Cultures del Món" i van ser 6 grups participants: 3 grups de treballadors, 2 de residents i treballadors i 1 de voluntaris i familiars. Els vestits han estat elaborats durant el passat mes amb ajuda dels residents i dels alumnes de l'APS. Aprofitant l’aposta d’aquest any per la vida saludable, els tres premis a la millor disfressa, posada en escena i originalitat van ser per a cistelles de fruita.

Residències gent gran, Disfresses i gresca alegren centres i residències del Grup Mutuam per celebrar el Carnaval
Centre de Dia Enric Casanovas

Al Centre de Dia Nova Lloreda, hi van elaborar un photocall perquè tothom pogués guardar un record de la celebració, que va consistir d’una festa amb pica-pica i un ball.

El Centre de Dia Enric Casanovas es va disfressar de cuiners i cuineres, amb davantals molt originals i barrets de cuina fets a mida. En el seu gimnàs van gaudir de la festa i la música.

Residència Moli Via Favència
Residència Molí-Via Favència

Els usuaris i professionals de la Residència Molí-Via Favència de Barcelona ciutat, van disfraçar-se de museu i de quadres famosos, temática que els va donar molta feina la semana prèvia i que tots van gaudir molt, amb un resultat final sorprenent.

Els pacients de l'Hospital de Dia de l'Hospital Sociosanitari Mutuam Girona es van disfressar d’ous ferrats i remenats i van participar en una rua per les instal·lacions acompanyats de la seva infermera responsable.


Deixa un comentari