Mutuam gestiona un nou Equip d’Atenció Intermèdia integrada a les residències al barri de Gràcia i La Salut

Març 8, 2022

L’Hospital d’Atenció Intermèdia Mutuam Güell, el CAP Larrard del Parc Sanitari Pere Virgili i l’Hospital Dos de Maig, d’acord amb el Consorci Sanitari de Barcelona, han signat un conveni de col·laboració per posar en marxa un Equip d’Atenció intermèdia integrada a les residències geriàtriques (AIIRES) als barris de Gràcia i La Salut. Aquest nou dispositiu, en funcionament des de l’1 de març, és un model evolucionat dels antics Equips d’Atenció Residencial (EAR), que fins ara ha gestionat el Grup Mutuam, i que incorpora una nova mirada en l’atenció a la cronicitat de les persones que viuen en residències.

Gràcies a la tasca d’aquest equip de professionals, ubicat a l’Hospital d’Atenció Intermèdia Mutuam Güell, entre 850 i 900 persones de les prop de 20 residències de persones grans del territori del Cap Larrard es veuran beneficiades d’una millora del servei. Aquest recurs s’afegeix als recursos sanitaris ja existents al territori i n’amplia els especialitzats en el maneig geriàtric a la comunitat. El nou model territorial promou una integració social i sanitària mitjançant la coordinació entre els equips  d’Atenció Primària i d’Atenció Intermèdia. El que s’està fent és traslladar l’atenció especialitzada geriàtrica i la modalitat d’hospitalització a domicili d’Atenció intermèdia (HAD-AI) a l’àmbit residencial, ja que és la llar de moltes persones grans. D’aquí la importància que el desplegament del nou servei es faci amb la col·laboració i l’experiència de l’Hospital Dos de Maig de Barcelona.

El Grup Mutuam ja té experiència en aquest tipus de reconversió, donat que entre juny i juliol de l’any passat, va participar en l’impuls per part del mateix CatSalut, des de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord, de dues iniciatives similars: al Vallès Oriental, amb l’Hospital General de Granollers, i al Vallès Occidental, amb l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. Amb aquesta evolució s’aconsegueix un model més integratiu, escalat i especialitzat. El canvi pretén reduir la fragmentació del procés assistencial i evitar a les persones que viuen en residències, una vegada estabilitzat un episodi agut, un ingrés innecessari a l’hospital, alhora que se’ls ofereix una atenció que aborda els aspectes socials, clínics, sanitaris i emocionals.

El conveni de col·laboració estableix una etapa de consolidació del servei en un termini de 6 mesos. S’ha creat una Taula de seguiment que n’avaluarà els resultats.


No items found

Deixa un comentari