El director general de Grup Mutuam intervé en la III Jornada Sociosanitària de La Unió

Abril 30, 2018

El director general del Grup Mutuam, Francesc Brosa, va participar en la inauguració i la cloenda de la III Jornada Sociosanitària de La Unió, celebrada el 18 d’abril, a l’auditori del Col·legi Major Sant Jordi de Barcelona. Sota el títol 'Propostes disruptives per a l’evolució del model d’atenció sociosanitària' la jornada va comptar amb la participació del director del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat, Sebastià Santaeugenia, com a conferenciant, per tal de posar de relleu els aspectes més destacats de la revisió del model actual (veure presentació).

A continuació, amb la participació d’experts de tots els àmbits, es van organitzar dues taules amb l’objectiu de debatre i  posar de manifest les principals actuacions que han de permetre l’elaboració d’un nou model d’atenció sociosanitària. En la primera taula, es va abordar la temàtica Els reptes de funcionament de la xarxa assistencial: atenció primària, hospitals i sociosanitari. Hi van intervenir el doctor Lluís Gràcia director d’Atenció Primària de Vallcarca - Sant Gervasi, amb la ponència ‘L’acció des de l’atenció Primària’, la doctora Rosa Morral, directora assistencial d’Atenció Primària i a la Comunitat de l’Institut Català de la Salut, amb ‘Què necessita l’atenció primària del sector sociosanitari?’, Assumpta Ricart, cap d’Urgències de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (veure presentació), i Mireia Puig, directora del Servei d’Urgències de l’Hospital de la Santa Creu i sant Pau, ‘Reptes de funcionament de la xarxa assistencial: atenció primària, hospitals i sociosanitari'.

La segona taula de debat va tractar sobre El treball en xarxa: una utopia?. Hi van participar Josep Ganduxé, director general de Centres Blauclínc (veure presentació), Lydia Padró, cap de Divisió d’Innovació i Cartera de Serveis sanitaris de l’Àrea d’Atenció Sanitària de CatSalut (veure presentació), Mónica Ribas, subdirectora general d'Atenció i Promoció de l'Autonomia Personal, de la Direcció General de Protecció Social del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i Ricard Fernández, gerent de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta jornada està impulsada pel Consell de Sector d’Atenció Sociosanitària del qual el doctor Brosa és el vocal-president. Aquest òrgan de coordinació de la patronal catalana treballa per posar en relleu la necessitat de redissenyar el model d’atenció sociosanitària per donar resposta a les exigències assistencials reals, presents i futures.


Deixa un comentari