Els viatgers de Mutuam Activa s’enamoren de Polònia, els seus racons, la seva gent i la seva història

Octubre 29, 2015

Un grup de 51 turistes de Mutuam Activa entre els que hi havia sèniors de Mutual Mèdica, Clinicum, Col·legi de Farmacèutics, Vital Seguro i mutualistes de Mutuam, amb ganes de conèixer de ben a prop Polònia, va agafar un avió el 14 d’octubre a Barcelona per arribar en mig de boira, pluja i fred a una Polònia pintada de tardor. Un país construït a base de treball dur i marcat per la història de la persecució i extermini nazi que va patir, i de la que Mutuam Activa estava disposada a impregnar-se.

La primera parada la van fer a Varsòvia on van gaudir d´una interessant visita a la Ciutat Vella (Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO) i la Ciutat Nova amb passeig pel Parc Reial Lazienski i visita al Museu Fréderic Chopin.

De camí cap a Cracòvia, van comprovar i reviure el patiment del poble per l’ocupació alemanya. Els camps de concentració d’Auschwitz i Birkenau els van deixar sense paraules i el cor encongit, però no es poden tancar els ulls a la realitat succeïda i que tothom hauria de veure i conèixer de primera mà per aprendre.

El tercer dia de viatge, es van endinsar sota terra a un profunditat de 125 metres sota el nivell del mar. El motiu: Wieliczka, las Mines de Sal ( Patrimoni de la Humanitat per l´UNESCO i una de las mines mes antigues d´Europa i tresor de Polònia. Van poder comprovar els seus inacabables corredors subterranis i les cambres de Sal, estructures i escultures de sal, i fins i tot, les capelles on els treballadors hi tenien a la seva patrona Santa Kinga. Una divertida foto de grup els recorda els pintorescs "ascensors" de baixada a las mines. Tot un espectacle!

Els nostres amics van tenir temps per un inoblidable sopar típic polonès i un concert de música sobre Frederic Chopin conduit per un pianista de reconeixement internacional que els va fer desconnectar de tot i del món.

Ja quasi al final del viatge es van desplaçar a l’àrea de "Tatra": el parc natural que conforma la part més elevada de la peculiar serralada dels Carpats, al qual s’hi van acostar, pujant amb el funicular que els va deixar a Gubalowka des d’on van admirar una vista panoràmica sobre Zakopane: típica ciutat dels carpats on van entaular-se per dinar, gaudint d´una bona cuixa de porc, feta a la llenya poc a poc.

En aquest periple polonès han conegut la cara més dura de la historia recent, han conegut el barri de Kazimierz. Les seves places, sinagogues i cementiris jueus que van inspirar i fer decidir a Steven Spielberg a gravar aquí la seva oscaritzada pel·lícula "La Llista de Schindler".

Carpats_ vistes Zakopane
Casa típica a Zakopane Carpats
Carpats_ vistes Zakopane
Cementiri de Zakopane

Sens dubte, pels nostres viatgers, aquest destí ha estat un lloc al qual cadascun d’ells hi tornaria i que segur que no oblidaran mai.

Com sempre, amb l’agenda plena d’activitats durant el viatge, tots van tenir temps per riure i divertir-se, com haureu comprovat en aquestes fotografies. I és que és realment ...meravellós trobar-se amb persones tan especials que segur que ens retrobarem en properes sortides.

No us perdeu les activitats programades per la temporada d'hivern que us hem preparat!


Deixa un comentari