Els viatgers de Mutuam Activa s’enamoren de Polònia, els seus racons, la seva gent i la seva història

Un grup de 51 turistes de Mutuam Activa entre els que hi havia sèniors de Mutual Mèdica, Clinicum, Col·legi de Farmacèutics, Vital Seguro i mutualistes de Mutuam, amb ganes de conèixer de ben a prop Polònia, va agafar un avió el 14 d’octubre a Barcelona per arribar en mig de boira, pluja i fred a una Polònia pintada de tardor. Un país construït a base de treball dur i marcat per la història de la persecució i extermini nazi que va patir, i de la que Mutuam Activa estava disposada a impregnar-se.

La primera parada la van fer a Varsòvia on van gaudir d´una interessant visita a la Ciutat Vella (Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO) i la Ciutat Nova amb passeig pel Parc Reial Lazienski i visita al Museu Fréderic Chopin.

De camí cap a Cracòvia, van comprovar i reviure el patiment del poble per l’ocupació alemanya. Els camps de concentració d’Auschwitz i Birkenau els van deixar sense paraules i el cor encongit, però no es poden tancar els ulls a la realitat succeïda i que tothom hauria de veure i conèixer de primera mà per aprendre.

El tercer dia de viatge, es van endinsar sota terra a un profunditat de 125 metres sota el nivell del mar. El motiu: Wieliczka, las Mines de Sal ( Patrimoni de la Humanitat per l´UNESCO i una de las mines mes antigues d´Europa i tresor de Polònia. Van poder comprovar els seus inacabables corredors subterranis i les cambres de Sal, estructures i escultures de sal, i fins i tot, les capelles on els treballadors hi tenien a la seva patrona Santa Kinga. Una divertida foto de grup els recorda els pintorescs "ascensors" de baixada a las mines. Tot un espectacle!

Els nostres amics van tenir temps per un inoblidable sopar típic polonès i un concert de música sobre Frederic Chopin conduit per un pianista de reconeixement internacional que els va fer desconnectar de tot i del món.

Ja quasi al final del viatge es van desplaçar a l’àrea de "Tatra": el parc natural que conforma la part més elevada de la peculiar serralada dels Carpats, al qual s’hi van acostar, pujant amb el funicular que els va deixar a Gubalowka des d’on van admirar una vista panoràmica sobre Zakopane: típica ciutat dels carpats on van entaular-se per dinar, gaudint d´una bona cuixa de porc, feta a la llenya poc a poc.

En aquest periple polonès han conegut la cara més dura de la historia recent, han conegut el barri de Kazimierz. Les seves places, sinagogues i cementiris jueus que van inspirar i fer decidir a Steven Spielberg a gravar aquí la seva oscaritzada pel·lícula "La Llista de Schindler".

Carpats_ vistes Zakopane
Casa típica a Zakopane Carpats
Carpats_ vistes Zakopane
Cementiri de Zakopane

Sens dubte, pels nostres viatgers, aquest destí ha estat un lloc al qual cadascun d’ells hi tornaria i que segur que no oblidaran mai.

Com sempre, amb l’agenda plena d’activitats durant el viatge, tots van tenir temps per riure i divertir-se, com haureu comprovat en aquestes fotografies. I és que és realment ...meravellós trobar-se amb persones tan especials que segur que ens retrobarem en properes sortides.

No us perdeu les activitats programades per la temporada d'hivern que us hem preparat! Consulteu aquí l'agenda!

 


Deixa un comentari