Els curiosos viatgers de Mutuam Activa de visita matinal per la Plaça Reial de Barcelona

Abril 22, 2016

Un grup de 30 sèniors actius procedents de Clinicum, Col.legi de Farmaceùtics, Vital Seguro, Mutual Mèdica i mutualistes del Servei Gent Gran de Mutuam, va re-descobrir la Plaça Reial de la ciutat de Barcelona que es va inaugurar l´any 1848 , avui, un dels espais més emblemàtics de la nostra ciutat. La Plaça Reial atresora una història apassionant i un miler d´anècdotes amb personatges com Dalí, el mag Fructuós Canonge o el pintor Ocaña. Acompanyats pel David, el nostre guia, van fer un recorregut sentimental i nostàlgic ple de historia.

Plegats van descobrir que la primera ubicació de la redacció i taller de "La Vanguardia", entre l´any 1881 al 1888, estava al mateix lloc que, des del 1982, ocupa la mítica sala de rock Sidecar, i que durant els anys 60, va acollir el famós Texas... un dels locals favorits dels mariners nord-americans de la 6a Flota. Varen conèixer el lloc on va treballar el Sr. Fructuós Canonge, popular mag Merlí espanyol, que havia estat enllustrador de sabates a la Plaça Reial durant la seva joventut, abans de convertir-se en un mag important i famós.

Varen visitar l ’Herboristeria del Rei, oberta l´any 1818 que és la mes antiga de Catalunya, també escenari de la pel·lícula "El perfum" (2006). Van passejar pel passatge Bacardi, primera galeria coberta de Barcelona, d'estil neoclàssic, que es va construir l´any 1860. Com no podia ser d'una altra manera, varen recordar "Les Bèsties"... el nom popular amb el que es coneixia el "Museu Pedagògic de Ciències Naturals" del taxidermista Lluís Soler i Pujol; un establiment que sorprenia molt a la canalla i que va tenir com a clients insignes a Dalí, Josep Maria de Segarra, Ava Gadner o Miró.

Tots junts, van acabar el matí amb un bon aperitiu a l'"Hotel Oriente", on es va allotjar l´ il·lustre i conegut Hans Christian Andersen. Vaja...un mati històric, molt curiós i molt cultural.

NO deixeu de consultar l'agenda trimestral d'activitats per gaudir del vostre temps lliure amb propostes especials pensades per vosaltres.


Deixa un comentari