Els usuaris de la Llar Residència Mutuam La Sardana grans aficionats a les biblioteques

Maig 31, 2019

La Llar Residència Mutuam La Sardana de salut mental que gestiona Mutuam, aposta fort perquè els usuaris residents s’aficionin a fer activitats com qualsevol altre manresà o manresana. En aquest sentit una de les darreres iniciatives que han encetat és una sortida matinal quinzenal la biblioteca.
Havent esmorzat, agafen el transport públic i es desplacen al centre de la ciutat i arriben després d’una passejada a la Biblioteca del Casino. Dins la biblioteca, passegen entre els passadissos plens de llibres, remenen llibres, revistes, música, còmics. Tothom retira en préstec el que més desperta el seu interès. La Mei, una simpàtica usuària, es va endur còmics amb l’objectiu de trobar inspiració pel taller de dibuix del centre cívic del barri. La Carmen explica que malgrat li costa baixar de l’autobús li encanta aquesta activitat perquè “li agrada aprendre coses noves, i li interessen les ciències naturals i el cos humà. El Pepe es va inscriure perquè l’apassiona la lectura i la seva experiència la troba molt enriquidora.
La valoració que fan tots els participants d'aquesta activitat és molt positiva. Quinzenalment són més els usuaris/es que els acompanyen i el grup es fa gran per moments.
Les persones diagnosticades amb malalties mentals sovint queden excloses de la societat però segueixen essent ciutadans. Per tant, aquestes iniciatives són una necessitat i un dret de totes les persones per fer ús dels serveis públics existents. El benefici per ells, no només es centra en el tipus d’activitat al que accedeixen, sinó en el fet de compartir i sentir-se, acceptat i part de la comunitat, en aquest cas, de Manresa.


Deixa un comentari