El II Congrés d’Infermeres Directives de Catalunya inclou dues comunicacions de professionals de Grup Mutuam

Octubre 15, 2018

Diverses professionals de Grup Mutuam han participat en el II Congrés d’Infermeres Directives de Catalunya. Sota el títol “Avançant en gestió”, la jornada s’ha celebrat durant els dies 27 i 28 de setembre a l’Auditori i Centre de Convencions AXA, a Barcelona, i ha integrat ponències, taules rodones, tallers i comunicacions.

Les infermeres de Grup Mutuam P. Romero, M. Esquerdo, M. Riera, A. Nogué, N. Porcel i A. Escola hi han presentat una comunicació sobre els Espais de Reflexió Ètica als Centres Sociosanitaris (ERESS) a partir de les conclusions d’un estudi descriptiu que han portat a terme amb casos dels cinc espais de què disposa ja l’entitat en aquest àmbit. Entre aquestes, han destacat que els ERESS han afavorit l’impuls de la formació en bioètica, l’aprenentatge en la metodologia de la presa de decisions i la millora de la qualitat assistencial, a més d’haver esdevingut espais que ajuden a disminuir l’estrès en permetre compartir i gestionar les emocions derivades dels dilemes ètics. II Congrés infermeres Directives

D’altra banda, les professionals A. Torner, P. Romero, N. Sech, I. Expósito i A. Nogué van presentar també una comunicació titulada ‘Cap a una cultura lliure de contencions’ en què es recullen les conclusions d’un estudi portat a terme als centres residencials de Grup Mutuam per avaluar les conseqüències de la disminució de l’ús d’aquestes tècniques. En la comunicació s’assenyala que amb el canvi de model i la retirada de la contenció física s’evidencia un increment de la contenció química. Així mateix, conclou que es constata un augment de les caigudes, però que aquestes tenen un caràcter lleu.


Deixa un comentari