Si ets professional, parlem de la importància de cuidar-se per cuidar millor

Febrer 7, 2024

L'equip de l'EAPS Mutuam (Equips d'Atenció Psicosocial) – Barcelona, impulsats per la Fundació la Caixa des de fa 15 anys, està format per 13 psicòlogues i sota la direcció de la Dra. Neus Saiz, té un paper essencial en l'atenció a persones en situacions de malalties avançades, complexes o en el final de les seves vides. Amb presència en diversos recursos de la ciutat, des dels Pades de Barcelona ciutat fins a l'Hospital Vall d'Hebrón, aquest equip també es desplega a l'UCP de l'Hospital de Sant Pau, a la Unitat d'Hematoogia i Oncologia de l'Hospital del Mar, a les Residències Collserola, el Molí, el Mercat del Guinardó, Font Florida i a l'HAI Mutuam – Güell.


El programa EAPS acumula més de 15 anys proporcionant atenció integral a pacients i les seves famílies. A més de l'atenció clínica, aquest equip realitza investigacions i activitats docents, amb membres que participen en màsters, postgraus i cursos. El projecte "Final de vida i soledat" destaca com una iniciativa de voluntariat que amplia la comprensió de l'acompanyament en moments crítics. Des del 2019, també s'ha integrat un enfocament especial en el suport als professionals dels equips receptors, reconeixent la prevalença de la síndrome de Burn Out i la fatiga de compassió en l'àmbit de la salut.


La següent sessió clínica exposada per la Meritxell Naudeillo (coordinadora dels Equips EAPS Mutuam) explora la rellevància d'implementar mecanismes de protecció per als professionals de la salut, considerant casos freqüents d'estrès i distrès emocional. La manca d'aquests mecanismes pot conduir a problemes físics, emocionals, conductuals, socials i existencials. En última instància, es destaca la importància d'estar alerta als signes que el nostre cos ens proporciona per detectar i abordar efectivament els desafiaments emocionals.


Deixa un comentari