Grup Mutuam coorganitza la Jornada de Treball Social Sanitari a Tarragona

Novembre 28, 2016

L'11 de novembre a l’Auditori de la Diputació de Tarragona, es va celebrar la Jornada sobre el Treball Social Sanitari, dedicada a compartir coneixements i experiències de l’àmbit sanitari i social per estimular la reflexió i el diàleg entre els diferents nivells assistencials. La convocatòria va comptar amb l'assistència de 320 professionals de tot Catalunya, interessats en aprofitar aquesta oportunitat per trobar-se i replantejar-se com a col·lectiu clau en l'àmbit de la salut. Durant la inauguració, el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré va donar la benvinguda en companyia del gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, Ismael Piñas, la presidenta del comitè organitzador i referent del l'àmbit del treball social-sanitari de la Unitat d’Atenció al Ciutadà de la Regió Sanitària, Camp de Tarragona, Mila Ortiz de Landázuri i, Ramona Torrens, responsable del Grau de Treball Social de la URV.

La conferència inaugural "El Treball Social Sanitari: incrementant l’eficàcia del sistema mitjançant l’eficiència de les persones" va estar a càrrec de Dolors Colom, diplomada en Treball Social, directora científica del màster universitari de Treball Social Sanitari (UOC) i professora associada del grau de Treball Social (UB). És també directora de la revista "Agathos, atención sociosanitaria y bienestar". Després es van dur a terme dues taules rodones, amb la participació de cinc professionals cadascuna, on es va reflexionar sobre els nous reptes laborals en l'àmbit del treball social sanitari i sobre la seva complexitat clínica i social. Durant la primera de les taules, la treballadora Social dels EARS , Gloria Obrero va fer una exposició sobre els Equips d’Atenció Residencial: avui en dia, recurs no disponible a la província Tarragona que va despertar molt interès entre el públic. Ja enfilant la cloenda, Sílvia Mirete, directora de la Residència Vila-seca per a gent gran (Tarragona) del Grup Mutuam i el Sr. Sebastià Santaeugenia, Director del Pla de Prevenció i Atenció a la Cronicitat (direcció general de Planificació en Salut, Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya), van presentar les principals conclusions de la jornada.

Jornada Treball Social Tarragona

Aquesta jornada, és una activitat que ha estat possible gràcies a la col·laboració i gestió de quinze organitzacions de l'àmbit sanitari, entre les que s'hi troba el mateix Grup Mutuam, la Diputació de Tarragona, el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, entitats del tercer sector, la Facultat de Ciències Jurídiques i el Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV, entre d'altres. Esperem que aquest sigui només un inci i que tingui continuïtat l'any vinent.


Deixa un comentari