Els professionals de la Residència assistida Mutuam Manresa participen en un estudi sobre l’autoestima dels adolescents

Abril 15, 2016

Diferents recursos dedicats a l'atenció de la salut mental de la comarca del Bages: Fundació Althaia, Projecte Mosaic i la residència geriàtrica Mutam Manresa , van dissenyar i duen a terme un taller d'autoestima sota el nom:"Mira't al mirall". El taller es va dur a terme a diferents centres de secundaria de la comarca, amb objectiu intervenir i avaluar l'autoestima dels adolescents en el marc d'un programa de prevenció de la salut mental. El taller l'han dut a terme el Dr. Gimenez-Salinas (psiquiatre Fundació Althaia i cap de l'Hospital de dia de Salt Mental Fundació Althaia), Gemma Prat ( psicòloga clínica Fundació Althaia , coordinadora servei PSI) i Gemma Lana ( psicòloga clínica i coordinadora de la Llar-residència La Sardana Mutuam Manresa).

El taller es va impartir sobre una població de 390 alumnes de 3r d'ESO del Bages, repartits en cinc centres de secundària diferents, explicant als alumnes que és l'autoconcepte, l'autoestima i com això és concreta en cadascun d'ells. Abans d'iniciar el taller se'ls va passar un test d'autoestima (escala de Rosemberg) que en acabar el taller van tornar a passar,per valorar si hi havien canvis en els nivells d'autoestima inicials, i acabar fent l'anàlisi estadístic comparatiu, de les puntuacions sobre l'autoestima, abans i després del taller.

Els resultats de l'estudi van ser els següents:

  • La mitjana de la població estudiada situa en nivells d'autoestima  en un nivell mig.
  • En el 31,2 % d'alumnes que presentaven un nivell baix d'autoestima previ a la intervenció van modificar el nivell d'autoestima després de la intervenció, passant d'un nivell d'autoestima baix a un mig.
  • Va ser una experiència molt enriquidora pels alumnes i pels professionals, que va aclarir molts conceptes en relació a l'autoestima, reconduint pensaments erronis pel que fa a l'autoconcepte, que segur van contribuir a un millor sensació de benestar dels alumnes. Els professionals que van participar de l'experiència recomanen que es segueixi treballant en aquesta línia, atesos els resultats obtinguts en pro de la prevenció de futures problemàtiques entorn una bona salut mental.

Deixa un comentari