Intel·ligència artificial: el camí cap al futur de la pràctica clínica

Març 7, 2024

"L'Impacte de la Intel·ligència Artificial en la Medicina" presenta una conversa fascinant amb el Dr. Lluís Pareras, un pioner en el camp de la neurocirurgia i soci d'Invivo Capital. Amb una passió palpable per les innovacions mèdiques, el Dr. Pareras ens condueix a través d'un viatge pel futur de la medicina, destacant la convergència de dues forces transcendents del segle XXI: la biologia sintètica i la intel·ligència artificial (IA).

El Dr. Pareras ens recorda que no podem comprendre plenament el panorama sanitari del segle XXI sense reconèixer l'impacte profund de la IA, que ens submergeix en un món de possibilitats emocionants subratllant que, moltes de les innovacions de la IA ja són una realitat present, no un simple futur especulatiu. A més, recalca que tot el que exposa està basat en la ciència, subratllant el lideratge de la ciència en aquest camp.

Un dels temes més provocadors que planteja és el futur en què la IA assumeixi rols mèdics, potser fins i tot superant la precisió humana. Aquest escenari planteja preguntes ètiques profundes sobre com hem d'adaptar-nos i col·laborar amb aquestes tecnologies per millorar el benestar dels pacients. El Dr. Pareras ens desafia a no negar-nos al canvi inevitable, sinó a abraçar-lo i a utilitzar-lo com a eina per avançar en la medicina i la cura de les malalties.

A mesura que avancem cap als propers deu anys, el Dr. Pareras ens convida a reflexionar sobre el rumb que pren la societat i les preocupacions que hem de tenir en compte. Ens insta a considerar com les decisions que prenem ara poden tenir un impacte significatiu en el futur de la medicina i el benestar col·lectiu. En última instància, ens recorda que el canvi és inevitable i que només abraçant-lo amb mentalitat oberta i adaptativa podrem avançar cap a un futur més saludable i prometedor.

Podeu veure la ponència sencera, en el marc del Curs de Formació Continuada en Gerontologia clínica i Cures pal·liatives en el vídeo que trobareu a continuació:

(Comença al minut 11, i a la descripció del vídeo podreu clicar directament.)

Un exemple real d'intel·ligència artificial aplicada al món de la medicina

I per acabar, si teniu curiositat sobre el fascinant món de la intel·ligència artificial aplicada a la medicina, et recomanem aquest vídeo on l'equip d'Invivo Capital posa a prova un model d'IA entrenat per ells amb un examen pensat per a professionals analistes. Una mostra del gran poder de l'intel·ligència artificial aplicada a la pràctica clínica!


Deixa un comentari