Mutuam Batega, el voluntariat corporatiu de l’entitat ja és una realitat

Octubre 13, 2023

El Pla de Responsabilitat Social Corporativa del Grup Mutuam va més enllà del compromís amb el medi ambient, i una mostra d’això és ‘Mutuam Batega’. Sota aquest nom s’identifica al Voluntariat Corporatiu de l’entitat, el qual s’ha estrenat aquest passat 7 d’octubre en una recollida de residus al delta del Llobregat.

Una aposta per l’equip humà

El pla que vehicula la part més social de l’empresa, definit el 2019, planteja cinc eixos. És entre el segon, l’eix ‘Equip humà’ i el cinquè, l'eix 'Medi Ambient' d’on neix el voluntariat corporatiu, un dels projectes creats per assolir els objectius de potenciar la comunicació interna com a eina pel foment del bon clima laboral i realitzar accions de sensibilització ambiental a la plantilla.

El projecte, a banda de la contribució en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, pretén afavorir la participació de les persones treballadores enfortint així el sentiment de pertinença al grup. Una iniciativa idònia per la qual ha apostat el Grup Mutuam, ja que a l’hora de sensibilitzar a la plantilla envers les problemàtiques ambientals i animals, promou un espai de trobada.

Posada en marxa

Mutuam Batega Voluntariat CorporatiuEl primer pas va ser mobilitzar a les persones treballadores, definir la visió, la missió i els objectius del voluntariat corporatiu i identificar les necessitats en l’entorn, però sobretot les motivacions de l’equip. Per aquest motiu es va organitzar una sessió de cocreació oberta a tothom, la qual va donar pas a una enquesta, també dirigida a tota la plantilla. El resultat, a banda de la participació, 42 persones en la sessió i 129 respostes a l’enquesta, van demostrar que l’actuació s’havia d’enfocar en els ecosistemes i el medi natural.

La involucració dels i les professional, no va quedar aquí, també es va consolidar el Comitè de Voluntariat Corporatiu, format per vuit integrants procedents de diferents centres i serveis. Aquest és el que ara vetlla per l’organització de les activitats i l’elaboració i compliment del Pla de Voluntariat Corporatiu.

Cohesió per un objectiu comú

Aquest llarg procés que es va iniciar a mitjans del 2022, s’ha materialitzat a l’octubre amb la primera activitat de Voluntariat Corporatiu del Grup Mutuam, a on 64 persones procedents de tretze recursos diferents es van trobar amb un objectiu comú, netejar la ribera del Llobregat.  

El team building i la recollida de residus eren els protagonistes i amb la col·laboració de l’associació sense ànim de lucre PlasticFREEwave, es va realitzar amb èxit l’activitat en format competició. La jornada va constar de vàries parts, una de conscienciació i educació envers com reduir els plàstics d’un sol ús, la recollida i recompte de residus i un dinar de germanor. Com a resultat, a banda d’aconseguir cohesió, sinergies, treball en equip i la creació de vincles entre les persones assistents, es van recollir 145 kg de residus en menys d’una hora, un assoliment que promet ser el primer de molts.


Deixa un comentari