Mutuam a ‘Primera línia’

Maig 6, 2020

El programa 'Primera línia' de TV3 que es va emetre ahir, 5 de maig, a partir de les 22.10, estava dedicat a l'impacte psicològic que ha tingut la Covid-19 en diverses persones i des de diferents vessants. Grup Mutuam hi va tenir una presència destacada gràcies als testimonis de cinc persones.

La primera va ser Maria Teresa Navarro, usuària de 90 anys del Centre residencial Mutuam Collserola, que va perdre el seu marit Ramon a finals de març a causa del nou virus. La resident va explicar com es va acomiadar d'ell, equipada per protegir-se, després que hagués mort, ja que es trobava aïllat en una altra habitació. Podeu llegir també l'entrevista que Mutuament li va fer fa uns mesos a aquesta resident en què parla del Ramon i de la seva relació amb Mutuam.

El programa va recollir també els testimonis de quatres professionals del Grup Mutuam que formen part del PADES Covid, un dispositiu sanitari impulsat recentment per l'entitat per tal de garantir un final de vida digna. Hi van intervenir el metge Luis José Gallardo, la treballadora social Eva Ribot, la psicòloga dels EAPS Marina Garcia i la infermera Raquel Olaya.

 


1 comentari a “Mutuam a ‘Primera línia’”

  1. Tenim la mare q de 93 anys que no la veiem des del 12 de març. Anàvem cada dia matí i tarda a veure-la. Som 4 germans i no fallaven. Està amb grau de dependència màxim per tant, ens preocupa i molt el seu estat tant físic com mental. Les videoconferències amb ella són pràcticament nules. Quasi sempre està adormida. Poc estimulada suposo per la circunstancies. No sabem com ho està patint. Peró jo estic força engoixada.
    Dwmani a qui correspongui si és a Salut dons a salut que reflexioni també amb les necessitats també mentals pels malalts. I en particular aquells que poc contacte amb els fills tenen alguns avis/avies.

    Respon

Deixa un comentari