Grup Mutuam: compromesos amb el col·lectiu LGTBIQ+

Juny 28, 2024

El Dia de l'Orgull LGTBIQ+, celebrat arreu del món el 28 de juny, és una jornada per reivindicar la igualtat i la diversitat, així com per visibilitzar i defensar els drets d’aquest col·lectiu, l'acceptació i l'amor en totes les seves formes. A més, és un dia per recordar els avenços aconseguits, i els reptes que encara queden per assolir en la lluita contra la discriminació i per la plena inclusió social.

Les persones grans LGTBIQ+

El dret de les persones a ser com vulguin ser, independentment de la seva orientació sexual i/o expressió de gènere, ha de ser respectat durant tota la seva vida, incloent-hi la vellesa i les situacions de dependència.

Per això, les entitats de serveis d’atenció a la gent gran tenim el deure i el repte de proporcionar una assistència amb perspectiva LGTBIQ+ que garanteixi els drets i la dignitat de totes les persones. Aquesta perspectiva s’alinea amb el model d’Atenció centrada en la persona amb el que treballem a Grup Mutuam, i que s’està impulsant a Catalunya per respectar la individualitat i les necessitats de cada persona.

Cal tenir present que les persones grans nascudes a les dècades de 1930, 40 o 50, sovint van haver d’amagar la seva identitat de gènere i/o orientació sexual en els seus entorns per qüestions socials i polítiques, i que moltes d’aquestes probablement hauran patit algun tipus de discriminació i menyspreu.

A les residències, centres de dia, i qualsevol recurs destinat a les persones grans i dependents, els professionals atenen diàriament, en siguin conscients o no, persones lesbianes, gais, trans, bisexuals o de gènere no binari.  L’objectiu de la perspectiva LGTBIQ+ és que aquestes puguin expressar lliurement la seva orientació sexual i de gènere, creant un entorn segur on no hagin de qüestionar-se mai si hauran de tornar amagar-la.

El nostre compromís amb la igualtat i la diversitat

A Grup Mutuam, com a part del nostre compromís amb l’ètica assistencial i el respecte per la dignitat de les persones, fem un pas endavant en aquest sentit.

Des de la Comissió d'Igualtat, liderada pel Departament de Recursos Humans, i dins del marc de l’objectiu de “Promoure la igualtat i respectar la diversitat” del Pla de Sostenibilitat de l’entitat, disposem d'un procediment específic per al col·lectiu LGTBIQ+. Aquest té l’objectiu de brindar a l’entitat un marc clar i efectiu per donar suport a les persones grans del col·lectiu, garantint la seva expressió lliure i l’acceptació, prevenir qualsevol cas d’LGTBI-fòbia, i establir un protocol d’actuació davant d’una situació d’aquest tipus.

A més, es tracta d’un procediment bidireccional, que no només vetlla per la tolerància i l'acceptació als usuaris, sinó també de les persones LGTBIQ+ de l’equip professional, fomentant el bon tracte, la bona convivència i un espai segur en tots els centres i recursos. Tolerància zero davant de possibles casos de discriminació per orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere. A més, ens comprometem a continuar escoltant, aprenent, i millorant per adaptar-nos a la realitat de cada moment.

En aquest Dia de l'Orgull, reafirmem el nostre compromís amb la inclusió, treballant per una societat més justa i igualitària, on la diversitat sigui sempre celebrada.


No items found

Deixa un comentari