Èxit d’assistència a la 1a Jornada dels Equips d’Atenció Residencial Mutuam

Juny 2, 2017

La temàtica escollida, l’expertesa dels ponents i la bona organització van ser segurament els factors clau perquè la 1a Jornada dels Equips d’Atenció Residencial (EAR) de Mutuam es desenvolupés amb èxit i atragués 142 assistents. Sota el títol ‘Planificació de decisions anticipades. Experiències en l’àmbit residencial i sanitari’, l’acte va celebrar-se el 30 de maig a l’auditori del Palau Macaya. El Grup Mutuam i CatSalut han estat co-organitzadors de la jornada, en què també ha col·laborat l’Obra Social ‘la Caixa’ amb la cessió de l’espai.

Josep Ballester, director de l’Àrea Sanitària de Grup Mutuam, i Rosamaria Serrasolsas, directora de l’AIS Nord de CatSalut, van inaugurar la jornada creant una gran expectació entre els professionals del sector. El públic, conformat majoritàriament per directors de centres residencials i professionals higienicosanitaris, va escoltar amb atenció les dues ponències principals, presentades per la coordinadora mèdica de l’EAR Montse Espier. La primera va tractar el Model de PDA a Catalunya i hi van intervenir Xavier Gómez Batiste, director de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic, i Cristina Lasmarias, infermera i directora adjunta de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la mateixa universitat. La segona va estar dedicada a ‘L’Atenció Centrada en la Persona i la presa de decisions compartides al sistema de Salut de Catalunya’ i la va impartir Sebastià Santaeugènia, metge i director del Programa de Prevenció i Atenció a la Cronicitat de la Direcció general de Planificació en Salut del Departament de Salut de la Generalitat.

La segona part de la jornada va ser una taula rodona per compartir “Experiències en l’àmbit residencial”. Presentada per Maria Rosa Planesas, directora tècnica dels EAR de Mutuam, i moderada per Emma Costas, coordinadora d’infermeria dels EAR Mutuam i responsable territorial de l’EAR Vallès, va comptar amb la intervenció de quatre ponents: Inés Espallargas, metge de l’EAR Vallès Occidental; Raquel Martínez, infermera de la residència geriàtrica Sant Pau; Dolors Quera, geriatra i coordinadora mèdica de l’Hospital Sociosanitari Mutuam Güell; i Anna Escolà, psicòloga general i psicooncòloga.


Deixa un comentari