“En els Apartaments de Mutuam, et sents lliure i acollit alhora”

Octubre 25, 2019

Josep Vila, 91 anys, resident dels Apartaments Agustí Montal Mutuam Collserola

Nascut a Sabadell, però veí des de fa dècades de la ciutat de Barcelona, en Josep va arribar fa més de dos anys als Apartaments Mutuam Collserola acompanyat de la seva dona. La decisió de deixar casa seva va venir motivada per l’estat de salut d’ella i l’elecció del centre, per les referències del seu fill. “Ell és psicogeriatria i ens va dir que l’únic lloc per a gent gran que li agradava eren aquests apartaments”, explica.

Així va ser com van arrencar una nova etapa de la seva vida en un dels 52 apartaments amb serveis de què disposa Grup Mutuam a Barcelona. De l’arribada, en recorda la bona acollida de companys i personal però també el procés d’adaptació que van necessitar, ja que va ser un canvi amb què no comptaven. Malgrat això, de seguida s’hi van sentir a gust. “Tant que encara tenim el nostre pis i no hi tornem mai”, revela en Josep. Inquiet i sociable, assegura que el més important de la seva nova llar és que pot conviure amb altres persones i revela que, “amb el 99% dels companys”, s’hi entén molt bé.

Explica com al Club –l’espai social dels apartaments– celebren aniversaris i sants i hi organitzen, de forma completament autònoma, tota mena d’activitats, com competicions de petanca o sessions de cinema. En el moment de l’entrevista, el Josep tot just acaba de gestionar amb la Plataforma per la Llengua, i donant resposta a la demanda d’alguns residents, l’inici de classes de català gratuïtes als apartaments. Aquest actiu resident gaudeix també planificant sortides amb els companys, tal i com explica just abans de marxar cap a un recital de poesia. “Lloguem un autocar i marxem de calçotada, de xatonada o a fer una excursió fora de Barcelona”, assenyala.

En Josep és, sens dubte, un bon exemple del perfil de persona que més partit treu a l’alt nivell d’independència que ofereix aquest tipus d’opció residencial. Entra i surt quan vol, i valora molt positivament el fet de tenir una parada de metro just al costat que li permet moure’s fàcilment per la ciutat per participar en activitats culturals o dinar en un restaurant. “En aquests apartaments, et sents lliure i acollit alhora”, resumeix.

El resident tampoc no s’oblida d’assenyalar altres avantatges relatius al confort que li ofereix la seva llar actual: “si tens qualsevol problema, aquí s’ocupen de solucionar-te’l”. Aquesta tranquil·litat que es deriva de poder-se desentendre de moltes qüestions domèstiques contribueix a una millora de la qualitat de vida, però en Josep destaca altres factors que fan que la seva dona i ell s’hi sentin a gust, com la netedat, l’amabilitat en el tracte o el fet de poder escollir el menú setmanal. Com a conclusió, en Josep sintetitza en una frase la seva experiència als Apartaments Collserola: “aquí, ens ho passem bé”.

Truca'ns quan vulguis al 93 361 39 00 / 93 380 09 70 i t'explicarem el que necessitis sobre aquest recurs residencial amb serveis.


Deixa un comentari