Coordinadores d’auxiliars a les residències de gent gran: sempre al costat de les persones usuàries i de les famílies

Març 21, 2023

Una estructura es manté forta, sòlida i resistent perquè compta amb uns bons fonaments. Aquesta és la funció que desenvolupen les auxiliars de geriatria o gerocultores de Grup Mutuam.

Implicació, qualitat i professionalitat

La Purificación Fernández, coordinadora d’auxiliars de geriatria del Grup Mutuam, les defineix com unes persones implicades, compromeses, responsables i professionals. Les auxiliars de geriatria o gerocultores són treballadores que tenen una missió molt clara i ambiciosa: aconseguir que les persones usuàries dels centres assistencials se sentin com a casa seva.

Un dels eixos d’actuació principals és atendre individualment les persones residents. Tenint en compte els valors, els desitjos i les rutines de cadascuna d’elles. Així doncs, oferir una estada el màxim de personalitzada, individualitzada i independent és l’objectiu central del Grup Mutuam.

Treballant pel benestar i per la felicitat de les persones residents

D’una banda, hi ha la figura de la coordinadora d’auxiliars de geriatria del Grup Mutuam. Al centre assistencial Mutuam La Creueta de Sabadell, aquest càrrec l’assumeix la Purificación Fernández. En aquest sentit, Fernández explica que les seves funcions s’adapten en tot moment a les necessitats de les persones usuàries, de les famílies i del centre assistencial. No obstant això, en destaquen com a principals les de gestió, selecció i supervisió del personal i acollida i formació de l’alumnat en pràctiques. La col·laboració amb escoles i centres docents per a rebre alumnat en pràctiques és un fet molt consolidat al centre assistencial Mutuam La Creueta de Sabadell. Es considera que és la millor manera de formar professionals amb un fort compromís amb una tasca tan especial com és la d’auxiliars de geriatria o gerocultores.

En aquest sentit, els perfils són diversos. Per exemple, hi ha joves en pràctiques que s’endinsen per primer cop en el món laboral o persones adultes que cerquen formar-se de la mà dels millors professionals per aconseguir posteriorment la seva primera experiència laboral dins del sector.

D’altra banda, les principals tasques que desenvolupen les auxiliars de geriatria o gerocultores de Grup Mutuam són: realitzar les higienes i les dutxes, donar les hidratacions, afavorir els canvis posturals i donar suport amb els àpats, entre moltes altres. En aquesta línia, les auxiliars de geriatria o gerocultores treballen per a mantenir espais agradables per a tothom. Crear ambients càlids i amb bones sintonies. Per aquest motiu, les professionals s’impliquen en les activitats programades. Una decisió clau per a contribuir al benestar i la felicitat de les persones residents.

auxiliars de geriatria, Coordinadores d’auxiliars a les residències de gent gran: sempre al costat de les persones usuàries i de les famílies

Continuïtat de la plantilla i coneixement de les persones usuàries

La consolidació de la plantilla i la proximitat amb les persones residents són dos grans trets distintius de l’equip d’auxiliars de geriatria o gerocultores de Grup Mutuam. Per tal de mantenir l’excel·lència del servei que distingeix els centres assistencials del Grup Mutuam, es fan de manera regular enquestes de qualitat entre les persones residents i les famílies per a copsar les seves percepcions. En totes elles, els graus de satisfacció són elevats. Es valora especialment la ràpida, eficient i resolutiva resposta de les professionals per a detectar qualsevol necessitat.

La relació entre les persones residents i les auxiliars de geriatria és molt bona. El vincle es comença a construir des del primer moment de l’ingrés. Es reforça al llarg de l’estada de la persona usuària als centres assistencials del Grup Mutuam. En concret, és molt important l’acompanyament durant aquestes primeres setmanes. L’experiència de l’equip corrobora que aquests primers dies després de l’arribada de la persona usuària sovint són els més complicats.

Tot i això, ràpidament s’intenta establir una relació de caliu, confiança i comunicació. Paral·lelament, al Grup Mutuam, es cuida de les famílies, oferint-les tranquil·litat i proximitat.

Fernández destaca la importància de posar el focus en el benestar emocional de les persones usuàries. En aquesta línia, es dinamitzen activitats seguint les preferències i les predileccions de les persones residents. Així mateix, al centre assistencial Mutuam La Creueta de Sabadell, es porten a terme propostes intergeneracionals amb centres educatius, entitats i associacions. La voluntat és potenciar aquestes relacions perquè resultin molt enriquidores per a tots i totes.

auxiliars de geriatria, Coordinadores d’auxiliars a les residències de gent gran: sempre al costat de les persones usuàries i de les famílies

Grup Mutuam: suport, assessorament i acompanyament a les persones

En definitiva, les auxiliars de geriatria o gerocultores de Grup Mutuam s’encarreguen de dinamitzar una gran llar, on tothom se senti protagonista i tingui el seu espai, la seva atenció i el seu reconeixement per viure amb dignitat i integritat aquesta etapa tan important de la vida.

Des del Grup Mutuam, guiem i acompanyem les famílies des dels nostres inicis per a trobar els suports i els serveis que necessiten. De la mà de professionals experts i amb amplis coneixements en el sector de l’atenció sanitària i de la dependència, analitzem la situació que la família viu i busquem les millors opcions per a oferir una solució adequada a cada persona.

Si vols més informació sobre les nostres residències per a gent gran, pots contactar amb el nostre Servei d’Orientació Social del Grup Mutuam a través d’aquest formulari en línia o trucant al telèfon 93 380 09 70. Des de l’equip, t’orientarem sigui quina sigui la teva situació.


Deixa un comentari