Dany Cerebral Adquirit: èxit de convocatòria en la 4a Jornada eDCA

Maig 23, 2024

Amb 263 persones inscrites, la 4a jornada eDCA (Equip de Suport al Dany Cerebral Adquirit) del 7 de maig va deixar molt bon record als professionals, procedents del món de la medicina, la infermeria, el treball social, la teràpia ocupacional, la fisioteràpia, la neuropsicologia i la psicologia, entre d'altres.

La sessió va començar amb la introducció de Sílvia Mirete, directora del Centre Assistencial Mutuam Vila-seca, on s'ubica el servei, i de Xabier Ansa, cap de la Unitat de Planificació de la Regió Sanitària Camp de Tarragona CatSalut.

Seguidament, la primera part de la sessió es va centrar en mostrar la tasca transdisciplinar de l'Equip eDCA en l'abordatge i maneig del pacient amb dany cerebral adquirit degut a un traumatisme cranioencefàlic. Durant la taula rodona vam comprovar com des de les diferents intervencions complementàries que es duen a terme en aquest acompanyament del pacient, l'equip eDCA treballa amb l'objectiu clau de millorar la qualitat de vida del pacient i de la seva família, i ajudar-los a adaptar a la seva nova situació.

Hi van participar els professionals de l’equip eDCA de Vila-seca: Pilar González, metgessa, Ariadna Piñol, treballadora social, Víctor Vargas, terapeuta ocupacional, Montserrat Orpinell, fisioterapeuta i coordinadora del servei, Adela Mas, neuropsicòloga i Aida Berenguer, logopeda. Tots ells van explicar com, des de cada disciplina, van abordar el cas clínic de l'Anna, una pacient que va patir un accident de tràfic amb xoc frontal.

Aquest any es va incloure una segona part al webinar una interessant conferència sobre l'ús de la toxina botulínica en la medicina física i rehabilitadora, a càrrec de Patrícia Mínguez, metgessa rehabilitadora de l'Hospital Universitari Joan XXlll de Tarragona.

A la tercera i última part del seminari, vam poder conèixer el testimoni i experiència vital de l'Anna i la seva mare que van explicar la seva història després de l'accident, posant en valor el suport de l'eDCA en la seva recuperació.

La jornada va concloure amb la intervenció de Silvia Mirete, directora del Centre Assistencial Mutuam Vila-seca. Després de donar les gràcies tant a les persones assistents com als ponents, en especial a l'Anna i la seva família, va destacar el compromís del Grup Mutuam amb l’atenció integral i de qualitat a través dels seus dispositius i serveis, en especial a l'equip EDCA.

Podeu recuperar la sessió gravada, 4a Jornada eDCA 2024

Recordem que l’equip eDCA és un recurs de la xarxa sanitària pública, que gestiona Grup Mutuam. L’equip està format per professionals especialitzats en el suport psicològic i rehabilitador del pacient que ha patit un Dany Cerebral Adquirit (DCA) i de les seves famílies. l'eDCA intervé en la fase subaguda de pacients que han patit un ictus, traumatismes cranioencefàlics, tumoracions cerebrals, etc, amb l’objectiu de facilitar l’acompanyament i retorn a domicili.

Pdeu accedir a la presentació de la Patrícia Mínguez, metgessa rehabilitadora del Hospital Joan XXlll sobre els usos de la Toxina Botulínica en medicina rehabilitadora


Deixa un comentari