Visitem la casa modernista, Casa Felip

Divendres 27 de febrer un grup de mutualistes sèniors del Servei Gent Gran de Mutuam, juntament amb els sèniors de les entitats associades (Col·legi de Farmacèutics, Mutual Mèdica, Vital Seguro, Clinicum...)  varen visitar la Casa Felip:  sortida que forma part de la programació trimestral de Mutuam Activa: oci,  cultura, excursions, circuits i sortides, pensats en tot moment per a la gent gran activa.

 

DSC00031_grupo

Casa Felip, avui és la Seu de la Fundació Vila Casas i ocupa el pis principal d´una finca modernista al carrer Ausiàs Marc, 20. Originalment era la residència de la família Felip, empresaris  tèxtils, que van encarregar la construcció a l´arquitecte Telm Fernández l´any 1901,  on van viure fins la mort de la seva esposa l'any 1935.

DSC00062_techo

 

Mentre que la part exterior de la casa ens recorda un palau venecià, ple de Marbre de Carrara (ciutat de la regió de la Toscana coneguda per l'extracció del famós marbre blanc) amb diverses escalinates i forjats, a l'interior destaquen els seus magnífics vitralls i fusta treballada amb incrustacions de "pa d´or". Tant el vestíbul com la planta principal son una mostra única de l'ús dels materials característics del Modernisme: vitralls, ferro i esgrafiat entre d'altres. Si en teniu l'ocasió visiteu aquest edifici, una bona mostra del modernisme a Barcelona. Més informació a la Seu  de la Fundació Vila Casas.

DSC00038_claraboya

 


Deixa un comentari