Visita al Monestir de Pedralbes: història i art

Setembre 20, 2017

La darrera sortida de Mutuam Activa, el passat 15 de setembre, ens va portar a gaudir d’una fantàstica visita al Monestir de Pedralbes. Fundat per la reina Elisenda de Montcada l’any 1327, amb el suport del seu espòs, el Rei Jaume II, el monestir va ser habitat des del principi per monges clarisses, tal i com era habitual a l’època.

L’edifici constitueix un dels millors models del gòtic català, tant pel que fa a l’església com al claustre, el qual, amb tres plantes, és un dels mes espaiosos d’aquests estil. De l’església, cal destacar-ne el sepulcre de la reina Elisenda, que ofereix dues vessants: la que dona a la pròpia església, on apareix la seva imatge vestida com a sobirana, i la que dona al claustre, on es mostra com a vídua i penitent.

Dins del monestir i al voltant del claustre, es poden veure un seguit del cel·les de dia, on es retiraven las religioses per al seu recolliment personal. Destaquen també la capella de Sant Miquel, encarregada l’any 1343 per l’abadessa Francesca al pintor Ferrer Bassa.

Entre els elements més ben conservats de l’edifici es troben la sala capitular, la de l’abadia, la cuina, les procures, el dormidor i la infermeria.

El Monestir de Pedralbes, a més del seu valor com a conjunt arquitectònic, permet, gràcies als objectes i a les obres d’art que conté, imaginar la vida monàstica que al llarg del temps albergà el recinte.

Així va ser com el grup de sèniors de Mutuam Activa van passar un matí en una joia del gòtic. Si voleu viure experiències similars, consulteu https://www.mutuam.cat/mutuam-activa/.


Deixa un comentari