Una visita a la Manresa monumental i religiosa

Febrer 23, 2018

L’última excursió de l’any 2017 organitzada per Mutuam Activa va ser a Manresa. Quaranta-cinc sèniors del Servei Gent Gran de Mutuam, Clinicum, Col·legi de Farmacèutics, Mutual Mèdica i Vital Seguros  van sortir de Barcelona amb moltes ganes de conèixer la Manresa monumental.

El grup va visitar la capital de la Catalunya central junt amb una guia per conèixer els dos principals monuments de la ciutat: la Basílica de la Seu, església gòtica del segle XIV, i la Cova de Sant Ignasi, església barroca amb una petita balma on Sant Ignasi de Loiola passava moltes estones meditant.

La Basílica, que van descobrir a l’inici de la jornada, va ser dissenyada per Berenguer de Montagut, arquitecte també del projecte de Santa Maria del Mar a Barcelona. Es tracta d’un clar exemple d’arquitectura gòtica catalana, amb austeritat en la seva decoració, predomini dels volums horitzontals i una gran amplada de nau. A l’interior de la Seu, van resultar de gran interès les valuoses obres d’art que s’hi conserven, especialment el conjunt de retaules gòtics. El claustre neoclàssic o la cripta barroca van ser els altres atractius d’aquesta magnífica construcció que van captivar els viatgers. Mutuam Activa a Manresa

El grup va continuar amb la visita a la Cova de Sant Ignasi, on a l’interior d’una de les balmes típiques de la zona s’hi va retirar durant un temps Sant Ignasi de Loiola per meditar i escriure els cèlebres Exercicis Espirituals. Amb el pas del temps, la petita cova s’ha convertit en l’edifici més monumental i fastuós de la ciutat i la construcció d’un gran santuari al seu damunt l’ha convertit en l’indret ignasià per excel·lència.

Per finalitzar el dia, els viatgers van fer una visita al  Museu del Pessebre i una passejada pel mític carrer del Balç. Després  d’un magnífic àpat casolà,  i plens de bon humor, van tancar aquesta sortida al cor de Catalunya la sortida.

La nova temporada d'activitats està a punt de començar. Descobriu a l'agenda trimestral les activitats que Mutuam Activa ha preparat per a la primavera.


Deixa un comentari