Una jornada a la Colònia Güell i al taller d’orgues de Gerhard Grenzing

Febrer 6, 2018

Amb l’inici de les activitats d’hivern, un grup de 45 persones, entre sèniors del Servei Gent Gran de Mutuam i sèniors d’altres entitats associades, com Clinicum, Col·legi de Farmacèutics, Mutual Mèdica i Vital Seguros, surt amb molta empenta cap a Santa Coloma de Cervelló per gaudir d’una excursió especial a la Colònia Güell. Aquesta antiga colònia industrial dedicada al tèxtil va ser ideada per l’industrial i mesenes Eusebi Güell l’any 1890 i projectada per l’arquitecte Antoni Gaudí.

A diferència del que passava en la gran majoria de colònies industrials a Catalunya, aquí Eusebi Güell va procurar millores socials per als treballadors, així que va dotar-la d’equipaments culturals i religiosos. Gaudí va ser l’encarregat de construir una església per a la colònia. Malgrat quedar inacabada, aquesta construcció va marcar un punt culminant en l’obra de l’arquitecte.

Després de la visita a la colònia, el grup va dirigir-se cap al Papiol. Allà van conèixer el taller d’orgues de Gerhard Grenzing, que el va crear als anys setanta després de formar-se als millors tallers europeus. Actualment, compta amb un equip de 18 persones que treballen en la construcció, reparació i restauració d’orgues, alguns tant destacats com els de Santa Maria del Mar, el del Palau de la Música o el de Saint Michel et Gudule, a Brussel·les. Així doncs, plens de cultura i bon humor, els viatges van tancar una jornada genial.

Si vols apuntar-te a sortides com aquesta, amb gent com tu i amb el suport dels millors professionals, consulta l’agenda d’activitats de Mutuam Activa.


Deixa un comentari