Una excursió a Terrassa que ens transporta del romànic al modernisme

Gener 25, 2019

67 sèniors del Servei Gent Gran (de Mutuam, Clinicum, Vital Seguro, Mutual Mèdica i Col·legi de Farmacèutics) van passejar-se per Terrassa, de la mà de Mutuam Activa per descobrir millor aquesta ciutat del Vallès Occidental.

Va ser una visita de molta riquesa pel que fa al patrimoni arqueològic i artístic, que comprèn un període continuat des de l’època ibèrica fins a l’actualitat. Els sèniors van descobrir els testimonis conservats del període del Bisbat d’Ègara, construït l’any 450 i també, del segle VI al VII, la construcció del gran complex episcopal. Aquest, estava format per la basílica de tres naus de Santa Maria i el seu baptisteri, l’edifici funerari de Sant Miquel, l’església parroquial de tres naus de Sant Pere, la zona residencial i els cementiris.

Per si no en tenien prou, els elements artístics també van ser protagonistes: els més singulars, van ser les pintures murals de l’alta edat mitjana, d’estil romànic i també els retaules gòtics, a part dels tres edificis religiosos (Santa Maria, Sant Miquel i Sant Pere).

La visita va finalitzar a “la Seu” i tot seguit el grup va anar cap a la “Masia Freixa” al centre de Terrassa, construïda entre el 1905 i el 1910 per l’arquitecte Lluis Moncunill i Parellada. Aquesta va ser aixecada sobre l’estructura d’una antiga fàbrica tèxtil propietat de l’industrial Josep Freixa, que la va reconvertir en la seva residència familiar. De la visita en destaquem els seus perfils arrodonits i l’ús de l’arc parabòlic, que fan de l’edifici una de les joies modernistes del patrimoni de la ciutat.

Passada la jornada, els sèniors van marxar de Terrassa amb molts records esperant la propera excursió.


2 comentaris a “Una excursió a Terrassa que ens transporta del romànic al modernisme”

Deixa un comentari