Un viatge a Porto per recordar, ple de grans persones i grans moments

Juliol 25, 2017

Un entregat grup de 30 viatgers de Mutuam Activa, el Col·legi de Farmacèutics, Mutual Mèdica, Vital Seguro, Clinicum i Mutualistes, va visitar, entre el 3 i el 7 de juliol, Porto i el nord de Portugal. Un esperadíssim viatge d’estiu que acostuma a tenir molt èxit i que, com era d’esperar, no va deixar ningú indiferent.

Porto s’ha de veure poc a poc per assaborir-lo... Passejar pel barri de Ribera i els carrerons que l’envolten és un bon primer plat. Es tracta d’una zona declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO, fet que no va estranyar els viatgers veient el conjunt de casetes velles de tots colors i amb molt d’encant que acullen un munt de restaurants i terrasses. Allà van passar una bona estona gaudint de la ciutat i de l’entrada del riu Douro.

El grup va fer després una recorregut a bord d’un “Rabelo”, típica embarcació utilitzada originalment per transportar el raïm. Gaudint de belles panoràmiques, durant el trajecte van tenim oportunitat de conèixer els diferents ponts que uneixen una banda i l’altra del riu Douro: el d’Arrábida, el de Dom Luís (construït per un deixeble d’Eiffel), el Pont Infant, el de Freixo... fins arribar a la desembocadura del riu.

L’expedició visita l’Església de Sant Francesc que, per a molts, és una de les esglésies més ben decorades del món, la Catedral (declarada Monument Nacional), la Torre dels Clergues, l’estació de Sao Bento, amb les seves rajoles portugueses, i la llibreria Lillo, font d’inspiració per als creadors de la pel·lícula Harry Potter. Una visita que a tots va sorprendre gratament va ser la del Palau de la Bolsa. Construït el segle XIX, és de les joies arquitectòniques més boniques de la ciutat i la seva sala àrab va deixar amb la boca oberta els visitants. El dia continua creuant el pont cap a l’altra banda del riu Douro, a la població de Gaia, on es troben les famoses bodegues de l’excel·lent vi de Porto, que els viatgers van poder tastar. A la tarda, van agrair entrar al preciós Cafè Majestic per veure’n l’interior i relaxar-se una estona.

El viatge no podia passar per alt l’encantadora població de Braga amb un passat religiós  que ha deixat una empremta ben visible avui en les seves més de 80 esglésies. Moments de riures i moltes fotografies van acompanyar la pujada amb funicular al Santuari de Bom Jesús. Guimaraes i el seu castell medieval, famós per ser l’indret on va néixer el primer rei de Portugal, i una esplèndida visita al Palau del Ducs de Bragança van tancar la jornada.

I per finalitzar aquesta escapada a terres portugueses els viatgers es van endinsar a la Vall del Duero, on van descobrir un dels més bells paisatges del món, un lloc en què  l’home va saber lluitar contra la inclinació del terreny plantant-hi vinyes en terrasses i que és d’on prové el conegut vi de Porto. Malgrat l’agenda repleta d’activitats, a aquest gran grup encara li va sobrar temps per riure i divertir-se.

 

 


Deixa un comentari