Un cap de setmana descobrint la Navarra amb més història

Març 12, 2018

El fred navarrès no va espantar els 49 viatgers que, acompanyats de Mutuam Activa, van marxar amb moltes ganes de descobrir la Serra de Leire i la Vall de Roncal i de gaudir allà d’un bon i llarg cap de setmana.

A l’arribada a la localitat de Javier, el grup es va allotjar en un hotel amb una privilegiada ubicació, just en front del Castell de Javier, una impressionant construcció sobre una roca que data del segle X. La jornada es va completar amb una visita al Monestir de Leire, al peu del camí de Santiago i amb unes impressionants vistes sobre el riu Aragó,  l’embassament de Yesa i la serra de Leire. Allà els viatgers van fer un recorregut guiat per la cripta, el Pati t’Hostatjaria, l’Església i la porta Speciosa. La visita va culminar amb l’assistència als vespres solemnes del capvespre, cants gregorians que els monjos que habiten al monestir dediquen a santificar la tarda. Cap de setmana a Navarra

El segon dia, el grup es va dedicar a explorar el Vall de Roncal on van visitar les boniques poblacions de Burgui i Roncal. Aquí van endinsar-se a la casa d’un dels fills de la població, el músic Julian Gayarre, actualment convertida en museu i on es recullen diferents efectes personals d’un dels més famosos tenors del segle XIX. Després, van gaudir d’un passeig per la interessant població d’Onchagavia, una de las més belles i millor conservades de Navarra.

L’últim dia el van passar a Olite, ciutat monumental que encara conserva l’estructura medieval. Als seus carrers, s’hi troben nombrosos palaus renaixentistes i barrocs, però també vestigis de l’època en què la ciutat va ser seu dels reis navarresos, com el Palau Reial d’Olite.

Com a resum del cap de setmana, es pot dir que el grup va gaudir de la pau i la muntanya, de la seva tranquil·litat i el seu silenci, i que, plegats, ho van passar increïblement bé.

Si vols apuntar-te a activitats com aquesta, consulta tot el que ha organitzat per a aquest trimestre Mutuam Activa.


Deixa un comentari