“Tot sobre el Romànic”, una de les exposicions estrella del MNAC

Març 18, 2017

La sortida de Mutuam Activa del 28 de febrer va ser una fantàstica immersió en el fons d’art romànic del Museu Nacional d’Art de Catalunya, dels segles XI-XII. El grup de sèniors va poder descobrir un excepcional conjunt de pintures murals i un ric fons de pintura sobre taula, el més nombrós i antic d’Europa. L’exposició també brilla per l’orfebreria i l’escultura en pedra i en fusta, de la qual destaquem els davallaments i les majestats.

La joia de la corona del Museu Nacional d’Art de Catalunya, però, són les restes de les pintures murals de l’església de Sant Climent de Taüll, l’exemple més complet que es conserva de la decoració pictòrica d’un interior romànic. L’absis central està presidit pel Crist en Majestat (la imatge emblemàtica mes utilitzada pel romànic català). Els visitants van gaudir també contemplant l’absis de Santa Maria de Taüll, el de Santa Maria d’Àneu, Majestat Batlló o el Frontal d’Altar d’Avià, entre altres.

Els amic i amigues de Mutuam Activa van passar un matí envoltats de joies del romànic. Si vosaltres també voleu apuntar-vos a descobrir el nostre patrimoni, consulteu les properes activitats a Mutuament o bé truqueu al 902 444 622.


Deixa un comentari