Una vista enrere als orígens de Tàrraco: El Mèdol i L’Aqüeducte Romà

Juliol 18, 2019

Per obrir la temporada de tardor, el 3 d’octubre, Mutuam Activa et porta a conèixer l’origen de Tàrraco. Sortirem a l’hora indicada de la nostra parada habitual i farem una breu parada per esmorzar (no inclòs al preu).

Continuarem fins a arribar a l’actual capital del Tarragonès, per començar la visita que ens traslladarà als seus inicis. Les principals pedreres tarraconenses estaven destinades a l’explotació de pedra calcària, i al voltant de l’antiga Tàrraco es coneixen una desena, però la més espectacular per les seves dimensions i estat de conservació, és la del Mèdol.

La visita guiada ens portarà per aquesta gran foia, de més de 200 metres de llargada i una amplada d’entre 10 i 40 metres, generada per l’extracció constant de pedra en l’època romana. Al centre de la pedrera s’alça una agulla de pedra de 16 metres que marca la cota original de la roca abans d’iniciar-se l’explotació. La pedra que s’extreia, de color groguenc daurat és molt fàcil de treballar i d’identificar en nombrosos edificis històrics de la ciutat.

Continuarem amb la visita a l’Aqüeducte de les Ferreres, construcció del segle I d.C. que recollia aigua de l’actual localitat de Puigdelfí i la conduïa fins a Tàrraco. El pont de les Ferreres es va construir per tal de salvar una vall natural amb dues filades d’arcades superposades, coronades per una conducció per on circulava l’aigua.

Ens aturarem per fer un agradable dinar a un restaurant de la zona, i després anirem fins al Serrallo, el barri mariner de la ciutat de Tarragona, on visitarem el seu Museu Marítim, per a completar el recorregut amb la història del Port a través dels temps, des que els romans hi desembarcaren fins a l’actualitat. El port comercial, el pesquer i l’esportiu hi són representats, mitjançant les tipologies d’embarcacions, els sistemes de càrrega, les mercaderies, els oficis tradicionals, els senyals marítims… és a dir, la vida als molls.

Truca al 93 380 09 60 o envia un correu electrònic a l’adreça mlopezbrea@mutuam.com per reservar la teva plaça.

INFORMACIÓ D’INTERÈS
• Lloc i hora de trobada: Ausiàs Marc 39, a les 8:00 h
• Preu mutualista Servei Gent Gran: 40 €
• Preu acompanyant: 45 €


Deixa un comentari