El grup de sèniors de Mutuam Activa fa una mirada sobre la Model

Novembre 7, 2023

Amb l'arribada de l'octubre, els i les sèniors de Mutuam Activa, procedents del Servei Gent Gran de Mutuam i d'altres entitats com Mutual Mèdica, Clínicum, Vital Seguro i el Col·legi Oficial de Farmacèutics, van tenir l'oportunitat de fer una mirada sobre un dels edificis més imponents de la Barcelona del 1900: la Model.

L'edifici, tal com el seu nom suggereix, es va idear amb l'objectiu de ser un centre penitenciari exemplar. El seu disseny arquitectònic innovador per a l'època s'ha convertit en un valuós patrimoni que perdura fins als nostres dies. El grup de sèniors es va submergir en un recorregut complet pels seus patis, cel·les, i la popular sala panòptica. D'aquesta, es ramificaven sis galeries, permetent una vigilància i un sistema de control excepcionals. A part de les instal·lacions, tots i totes també van poder conèixer de primera mà les idees que van inspirar la seva construcció al centre de Barcelona. A més, van descobrir quines figures destacades de la història la van trepitjar.

Així doncs, la visita va resultar ser una experiència impactant que va despertar moltes emocions entre els i les sèniors. I és que aquest edifici ha evolucionat de la mà de la seva generació i ha estat testimoni de la transformació de la ciutat de Barcelona al llarg dels anys, convertint-se en una joia històrica que transcendeix en el temps.


Deixa un comentari