Els Ports de Beseit, una escapada molt esperada

Octubre 28, 2021

Després d’un any i mig amb els viatges aturats, Mutuam Activa reprèn les escapades de tres dies, portant als Ports de Beseit als seus sèniors procedents del Servei Gent Gran de Mutuam, Mutual Medica, Clinicum, Vital Seguro i el Col·legi Oficial de Farmacèutics.

A banda de la bellesa de la comunitat aragonesa, aquest viatge va resultar molt especial pel fet de reviure l’experiència d’aquests viatges en tan bona companyia. La primera parada va ser a Valderrobres, on es trobava l’hotel on els sèniors farien la seva estada.

Un cop establerts, van iniciar les visites guiades per a descobrir els racons més interessants de la capital de la comarca del Matarranya. Van creuar l’espectacular pont de pedra i es van endinsar en el cor de la vila per visitar el conjunt històric i artístic. Carrers empedrats i cases medievals, l’ajuntament renaixentista, el Castell o l’església de Santa Maria la Major són només alguns dels molts atractius que van descobrir el primer dia d’aquesta escapada.

Durant el segon dia, els sèniors van dirigir-se a l’atractiu més emblemàtic d’aquest viatge, els Ports de Beseit. Gràcies a unes furgonetes preparades per a dur a terme aquesta activitat, van realitzar el recorregut pels grans boscos de pins. Després d’aquesta aventura, el dia va continuar amb la visita de Calaceit, recentment declarat un dels pobles més bonics d’Espanya, un bell conjunt arquitectònic de magnífiques construccions de pedra.

L’escapada va concloure el tercer dia, amb la visita a Alcañiz. Un recorregut a peu pel seu centre històric, un dels més ben conservats de la zona. De gran riquesa pels diferents estils que s’hi troben, es destaca l’ex-col·legiata de Santa Maria, la plaça d’Espanya amb la Llotja gòtica i la Casa Consistorial, la Nevera i el Castell.

Una breu aventura, que va deixar a tothom esperant amb ganes la pròxima.


Deixa un comentari