Mutuam Activa fa un viatge en el temps per Alcover, Tarragona

Juliol 27, 2017

El dia 13 de Juliol, Mutuam Activa va organitzar una excursió al poble d’Alcover, a la comarca de l’Alt Camp, Tarragona, al peu de la serra de la Mussara, on un grup de 55 sèniors format per mutualistes del Servei Gent Gran de Mutuam, socis de Clinicum, del Col·legi de Farmacèutics i de Mutual Mèdica van fer camí – amb moltes ganes de gaudir d'aquest poble amb encant.

La visita va començar amb un passeig pel nucli antic de la ciutat, originari de l’època medieval i clar exemple de l’arquitectura renaixentista que marcà l’esplendor i riquesa dels alcoverens durant els segles XVI o XVII, en els que van ser construïts la majoria dels edificis civils i religiosos de la vila.

L’excursió va continuar a Ca Batisbó, llar de la família Andreu, una família burgesa de comerciants d’aiguardent que la van habitar durant més de 250 anys, entre els segles XIX i XX. Allà, els sèniors van poder trobar, a les diferents estances, els primers besllums de modernitat de l’època: els nous aparells i instruments de música mecànica, els canvis en la il·luminació, las noves sales de bany, la cuina econòmica, la dona burgesa en el nou context social... Res millor per conèixer a fons la vida dels alcoverens al llarg de la història que experimentant com vivien el seu dia a dia.

Visita obligada va ser també el Museu d’Alcover, situat a la mateixa casa noble i reobert l’any 2004, famós per la seva col·lecció de més de 2.000 fòssils trobats a la vila en diferents excavacions, alguns d’ells únics al món, constituint així una de les col·leccions paleontològiques marines del Triàsic més importants de Catalunya, i un referent científic arreu del món.

La jornada va finalitzar amb una passejada pel centre històric de Valls, descobrint la Plaça del Blat, coneguda per les jornades de castellers i el campanar de Sant Joan de Valls, el més alt de Catalunya amb 74 metres d’alçada.

Una jornada molt interessant pels nostres viatgers que van poder contemplar vestigis culturals de 20 segles d’antiguitat...com veieu, una experiència molt enriquidora amb anècdotes i grans moments i detalls per recordar!

Encara no coneixes la programació d'estiu d'activitats de Mutuam Activa?Ampliar Informació

 


Deixa un comentari