Ribeira Sacra, una aventura registrada per la televisió galega

Febrer 19, 2024

A principis de febrer, el grup de sèniors de Mutuam Activa, provinents del Servei Gent Gran de Mutuam i altres entitats com Mutual Mèdica, Clínicum, Vital Seguro i el Col·legi Oficial de Farmacèutics, es van aventurar en una escapada inoblidable de quatre dies a la fascinant regió de la Ribeira Sacra, a Galícia.

L'itinerari d'activitats va ser tan complet que tots i totes van poder esprémer fins a l'últim trosset d'aquesta bonica regió. El primer dia, un cop arribats, el grup de sèniors va traslladar-se a Monforte de Lemos, on van gaudir d'un exquisit dinar abans de fer una visita guiada per la ciutat, la qual va sorprendre gratament per la seva arquitectura.

El segon dia, van poder explorar l'impressionant monestir de San Pedro de Rocas, el monument cristià més antic de Galícia. Tot seguit, tots i totes van quedar captivats per les impressionants vistes de les valls del Sil des de diferents miradors; i van gaudir d’un passeig en ecovaixell pels meandres del riu Sil. Després d'una parada per dinar, van dirigir-se a Ribas del Sil per visitar el Monestir de Santo Estevo. En definitiva un dia ple de sorpreses i records memorables.

Per continuar el viatge i completar la seva experiència al voltant del Sil, els i les sèniors van recórrer amb un trenet els seus impressionants barrancs. Però el més sorprenent encara estava per arribar: el programa d’informatius Telexornal de la Televisió de Galícia (TVG) estava fent un reportatge sobre el triomf de la Ribeira Sacra i el seu turisme. Aquests van acompanyar al grup de sèniors en el trajecte en tren fins a un celler local. Allà, a part de tastar els millors vins i absorbir la viticultura de la zona, van ser entrevistats per la televisió, convertint-se en protagonistes del reportatge! Sense dubte una experiència única. Per acabar la jornada, el grup va visitar Chantada, on es celebra l'Entroido Ribeirao, un carnestoltes amb una llarga tradició.

Per finalitzar el viatge, el grup va fer una visita guiada per Ourense, coneguda per la seva herència romana, abans de dirigir-se cap a l'aeroport de Santiago de Compostela. Sense dubte, un viatge ple de paisatges impressionants, d’una gastronomia excel·lent  i d'una gran calidesa i alegria que ha ajudat a reforçar els llaços entre els membres del grup.


Deixa un comentari