Mutuam Activa d’excursió cultural a Sitges: Museu Maricel i Museu Cau Ferrat

Juny 29, 2015

El de 10 de juny, un grup de 63 persones de Mutuam Activa, entre sèniors del Servei Gent Gran de Mutuam i sèniors d’altres entitats associades com Clinicum, Col·legi de Farmacèutics i Mutual Mèdica…entre d'altres, van fer via cap a Sitges on els esperava una jornada plena de cultura.

Una primera parada la van fer al Museu Cau Ferrat fundat al 1893 per Santiago Rusiñol, com a casa-taller. El museu inclou una col·lecció d'art de l'artista que compta amb pintura, forja, ceràmica, vidre, escultura, mobiliari, així com algunes peces d'art modern en pintura, dibuix i escultura, entre les quals es troben obres de Rusiñol, Casas, Picasso, Pichot, Enric Clarasó i Pau Gargallo com a destacables. En aquella època les activitats que organitzava Santiago Rusiñol en les que hi participaven molts artistes, músics i escriptors van convertir el "Cau Ferrat" en una de les seus del modernisme català.

La segona parada la van fer al Museu Maricel que va ser aixecat per l'americà Charles Deering amb l'idea d'imitar "Cau Ferrat" i que té un impressionant mirador sobre el mar, que s'ha convertit en un dels punts més emblemàtics de l'edifici, que conté una valuosa mostra d'escultura catalana moderna. Els visitants de Mutuam Activa van gaudir de les pintures murals de l'època romànica, de peces de pintura gòtica i retaules, a banda d'una col·lecció de pintura d'artistes molt relacionats amb Sitges, des del romanticisme fins al segle XX. També van poder contemplar una col·lecció de temàtica marinera amb dibuixos, maquetes i diversos instruments nàutics. Amb l'arribada de l'hora de dinar i tan ben entretinguts, els esperava una bona fideuà, amb sípia i gambes.


Deixa un comentari